Cestoviny
Syrové špecle (Käsespätzle)
Autor receptu: redakcia
Tradičné rakúske jedlo z horských oblastí.* Domáci na käsespätzle najčastejšie používajú horský syr Bergkäse.
Postup
- Obidve múky, vajcia a soľ
vymiešame na hladké cesto.
- Do hrnca dáme zovrieť vodu, osolíme.
Cesto pretlačíme cez sito
s otvormi na špecle a varíme päť
minút.
- Uvarené špecle vyberieme
pomocou dierkovanej lyžice
a vložíme do panvice s rozpusteným maslom.
Posypeme nastrúhaným syrom a miešame na
miernom ohni, kým sa
syr nerozpustí a nie je
vláčny. Podľa chuti dochutíme soľou
a korením.
- Špecle rozdelíme
na taniere a podávame
posypané
smaženou
cibuľou a nasekanou čerstvou
pažítkou.