Cestoviny

Syrové špecle (Käsespätzle)

Autor receptu: redakcia

Tradičné rakúske jedlo z horských oblastí.* Domáci na käsespätzle najčastejšie používajú horský syr Bergkäse.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Obidve múky, vajcia a soľ vymiešame na hladké cesto.
  2. Do hrnca dáme zovrieť vodu, osolíme. Cesto pretlačíme cez sito s otvormi na špecle a varíme päť minút.
  3. Uvarené špecle vyberieme pomocou dierkovanej lyžice a vložíme do panvice s rozpusteným maslom. Posypeme nastrúhaným syrom a miešame na miernom ohni, kým sa syr nerozpustí a nie je vláčny. Podľa chuti dochutíme soľou a korením.
  4. Špecle rozdelíme na taniere a podávame posypané smaženou cibuľou a nasekanou čerstvou pažítkou.