Foto: sissi29
Predjedlo, zajedlo, jednohubky, mnohohubky... No kto by ich nemal rad???
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
40 g |
|
500 g |
|
2 ČL |
|
250 ml |
|
100 ml |
|
1/2 ČL |
|
na pomúčenie dosky |
|
1 ks na potretie |
|
Plnka: | |
100 g |
|
100 g |
|
4-5 strúčikov |
|
1 ČL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z polovice vlažného mlieka, štipky soli, cukru a droždia pripravíme kvások. Z hladkej múky, oleja, zvyšnej soli, mlieka a kváska vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste dôkladne nakysnúť.
-
2
Medzitým si pripravíme plnku. Syr s modrou plesňou vymiešame s maslom, osolíme, okoreníme, dochutíme prelisovaným cesnakom a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
- 3
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na štyri časti. Každú rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, natrieme plnkou a zvinieme do rolády.
- 4
Roládu potrieme rozšľahaným vajcom, pokrájame na kolieska, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme v rúre vyhriatej na 160 ˚C (pečiem v teplovzdušnej)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu