Syrové slimáčiky

sissi29 - fotkasissi29, 9. mája 2011
Syrové slimáčiky
Foto: sissi29

Predjedlo, zajedlo, jednohubky, mnohohubky... No kto by ich nemal rad???

38ks
porcií
30 minút
príprava
15-20 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
40 g
500 g
2 ČL
250 ml
100 ml
1/2 ČL
 na pomúčenie dosky
1 ks na potretie
Plnka:
100 g
100 g
4-5 strúčikov
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z polovice vlažného mlieka, štipky soli, cukru a droždia pripravíme kvások. Z hladkej múky, oleja, zvyšnej soli, mlieka a kváska vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste dôkladne nakysnúť.

    Syrové slimáčiky - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si pripravíme plnku. Syr s modrou plesňou vymiešame s maslom, osolíme, okoreníme, dochutíme prelisovaným cesnakom a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

  3. 3

    Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na štyri časti. Každú rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, natrieme plnkou a zvinieme do rolády.

  4. 4

    Roládu potrieme rozšľahaným vajcom, pokrájame na kolieska, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme v rúre vyhriatej na 160 ˚C (pečiem v teplovzdušnej)

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Slané chuťovky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu