Syrové slimáčiky

Autor receptu: sissi29

Predjedlo, zajedlo, jednohubky, mnohohubky... No kto by ich nemal rad???

38ks
porcií
30 minút
príprava
15-20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Z polovice vlažného mlieka, štipky soli, cukru a droždia pripravíme kvások. Z hladkej múky, oleja, zvyšnej soli, mlieka a kváska vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste dôkladne nakysnúť.
  2. Medzitým si pripravíme plnku. Syr s modrou plesňou vymiešame s maslom, osolíme, okoreníme, dochutíme prelisovaným cesnakom a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
  3. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na štyri časti. Každú rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, natrieme plnkou a zvinieme do rolády.
  4. Roládu potrieme rozšľahaným vajcom, pokrájame na kolieska, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme v rúre vyhriatej na 160 ˚C (pečiem v teplovzdušnej)