Syrové slimáčiky
Autor receptu: sissi29
Predjedlo, zajedlo, jednohubky, mnohohubky... No kto by ich nemal rad???
38ks porcií |
30 minút príprava |
15-20 minút na 160 °C |
Postup
- Z polovice vlažného mlieka, štipky soli, cukru a droždia pripravíme kvások. Z hladkej múky, oleja, zvyšnej soli, mlieka a kváska vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste dôkladne nakysnúť.
- Medzitým si pripravíme plnku. Syr s modrou plesňou vymiešame s maslom, osolíme, okoreníme, dochutíme prelisovaným cesnakom a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na štyri časti. Každú rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, natrieme plnkou a zvinieme do rolády.
- Roládu potrieme rozšľahaným vajcom, pokrájame na kolieska, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme v rúre vyhriatej na 160 ˚C (pečiem v teplovzdušnej)