Syrové chlebové paličky s rozmarínom fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 1. septembra 2011

Tieto chlebové paličky sú chutné čerstvé, ale je tiež dobré si ich napiecť do zásoby. Budeme mať s čím ponúknuť návštevu alebo si ich Zobraziť celý popisTieto chlebové paličky sú chutné čerstvé, ale je tiež dobré si ich napiecť do zásoby. Budeme mať s čím ponúknuť návštevu alebo si ich budeme môcť zobrať so sebou keď budeme cestovať.

24ks
porcií
15+45kysnutie minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

420 g
90 g
1 KL
1/2 KL
1 KL
1 KL
250-300 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Z muky, nastruhaneho syru, drozdia, soli, korenia a rozmarinu som mixerom vymiesila vlacne cesto. Najlepsie je pouzit nastruhany parmezan, ale je dobry aj edam alebo cheddar.

    Syrové chlebové paličky s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiesene cesto som nechala asi pol hodinu kysnut. Nakysnute cesto som rozdelila na polovicu.

    Syrové chlebové paličky s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Papier na pecenie som posypala detskou krupicou. Na krupicu som polozila polovicku cesta,

    Syrové chlebové paličky s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ktore som roztiahla na velkost asi 25/15cm. Cesto som potrela olejom a posypala solou. Cesto som este chvilu, asi 15 minut nechala pokysnut. Potom som ho pokrajala pozdlzne na 12 kuskov.

    Syrové chlebové paličky s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plech na pecenie som posypala detskou krupicou. Nakrajane kusky som natiahla na dlzku plechu, stocila a poukladala na plech. Na plechu som ich este potrela olejom. Pripravene palicky som piekla vo vyhriatej rure 180C 20 minut.

    Syrové chlebové paličky s rozmarínom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tatranka
Takéto pečenie ochutené syrom a rôznymi koreninami,milujem.Robím niečo podobné aj so šunkou.Ukladám si recept.
babi
vyzerajú lákavo, musím vyskúšať. Zase dobrý recept do zbierky slaného pečiva, ktoré u nás ide na odbyt viac ako sladké
3sandra3
veľmi super to vyzerá a isto aj chutí , ukladám si do kk a vyskúšam,,, slaného pečiva nikdy nie je dosť a tobôž so syrom
evanaaa
Tak toto by bolo dobré chrumkanie aj pre mňa, len ja veľmi kysnuté nerobím, celkove málo pečiem, ale niekedy by som mala skúsiť, takéto tyčinky sú lepšie ako kúpené, páči sa mi, že netreba robiť zvlášť kvások ( s cukrom), ale ide to aj takto spolu zmiešať. A ten syr v tom, také mám rada, takže....mala by som skúsiť.
Danielka, prepáč, že to sem píšem, ale dostala si moju poslednú správu - 20.8 ? Písala som ti, aby si si nemyslela, že som nereagovala na tvoj "list". Mala by si to mať na FB v " Správy". Vďaka za odpoveď, či ti to tam prišlo.
tinca
ja mám trošku iný rcp, ale tiež robím tieto točené, vyskúšam aj tvoje
nika72
tak toto určite skúsim, diky za recept.....O)
ancicka
Tyčinky si uložím a aj vyskušam.Rozmarín mám,ale nie tak krásne rozkvitnutý.
3sandra3
rozmarín kvitne na fialovo? nikdy som ešte nevidela rozkvitnutý rozmarín... človek sa učí celý život
palokuchki
Dakujem vam vsetkym, velmi ma potesili vase komentare. @evanaaa ja vzdy pouzivam susene drozdie, (cerstve sa mi tu neda kupit) nerobim kvasok ale hned to vsetko spolu zamiesim s mukou. Dlho predtym som to robila starym sposobom, najprv som si robila kvasok a az potom som to miesila. No bolo mi poradene, ze so suchym drozdim sa to nemusi robit. Odvtedy to robim tak ako mam v recepte a som spokojna. @ancicka , @3sandra3 mne rozmarin vzdy na konci leta rozkvitne a keby ste videli kolko vciel tam okolo poletuje. @tatranka , ja na buduce skusim zase s tou sunkou.
jerica
@palokuchki Danielka keď som rolovala recept za receptom povedala som si k obrázku "budem hádať" od koho je , neuhádla som a keď som ho otvorila srdiečko mi poskočilo , ani som ho nečítala , ale prečítam , teším sa na ďaľšie Tvoje recepty , juj ako by som pridala smajlíka :-)
jerica
tak už je prešpírané , krásna úvodné foto a úsmevné paličky , keby boli veľké tak poviem bakuľky. Rrecept pripomína grisiny k vínu , keď sa stavíš spravím, teším sa :-))Máš zameškané,nerob toľko , pozri si aj tento recept,tuším sa podobajú na seba len tie sú zašnúrované a Tvoje vystrkujú z pohára .
 varecha.pravda.sk/recepty/grissini-s-olivami-bylinkami-a-...
palokuchki
@jerica , dakujem. Ten recept od @tiziancat je vyborny aj ho mam odlozeny. Varit musim, dohanam co som zameskala. Bolo aj dobre ist na chvilu prec. Teraz si chlapi ovela viacej vazia ze maju vzdy navarene a poupratovane. Ist na Varechu, poprezerat si recepty a obcas nejaky pridat je pre mna relax, odpocinok. No a ked sa mi zase podari prijst na Slovensko urcite sa stavim.
cica2
tiež rada robievam takéto chuťovky, máš ich krásne:)
katkaszaboova
milujem takéto slané tyčinky, samozrejme tie domáce chutia najlepšie, takýto podobný recept mám ale bez rozmarínu, nabudúce ho skúsim pridať do cesta :-)
zdezda
super mňamka, lepšie ako kupované, páčia sa mi :-)
sonulienka
už som ich skúsila v sobotu sme varili kotlíkový guláš tak som ich upiekla neboli síce také pekné akoTvoje ale sú naozaj výborné raz dva bolo po nich ďakujem za recept
palokuchki
@sonulienka som velmi rada, ze vam palicky chutili. Aj mne sa az tak pekne nepodarili. Myslim si, ze som mala asi trochu redsie cesto. Na buduce si ho skusim zamiesit trosku hustejsie. Velmi vam dakujem za komentare.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia