Syrová roláda

Syrová roláda so šunkou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Eidam nakrájaný na 3 mm hrubé plátky poukladáme na potravinovú fóliu umiestnenú na plechu. Vložíme do rúry vopred vyhriatej na 100 °C asi na 1 minútu. Syr pekne zmäkne. Potom naň poukladáme plátky šunky.
  2. Plnka: Z mäkkého masla vyšľaháme penu, pridáme prelisovaný cesnak, nasekanú červenú cibuľu, papriku a šunku. Všetko premiešame a plnku nanesieme na syrovo-šunkový základ.
  3. Zrolujeme a dáme do chladu aspoň na 2 hodiny.
  4. Roládu podávame so slaninovými čipsami. Tie pripravíme zo slaniny nakrájanej na tenké plátky, ktoré dochrumkava upečieme v rúre.