Syrová roláda
Syrová roláda s olivami
Autor receptu: redakcia
Syrová roláda sa na Veľkú noc robí v mnohých rodinách. My sme do nej namiesto zvyčajnej šunky použili salámu.
6 porcií |
20 (+ chladenie) minút príprava |
5 minút na 100 °C |
Postup
- Plátky syra poukladáme na plech so silikónovou podložkou tak, aby sa jemne prekrývali. Rúru vyhrejeme na 100 °C
a plech s plátkami syra do nej vložíme na 5 minút. Potom vyberieme, môžeme jemne prevaľkať valčekom a necháme trochu vychladnúť.
- Na syrový plát poukladáme plátky salámy, na ňu natrieme smotanový syr, posypeme trochou soli a mletého čierneho korenia. Na syr rozložíme zelené
a čierne olivy, podľa chuti môžeme posypať nasekanými bylinkami. Zvinieme do rolády, zabalíme do alobalu a necháme stuhnúť v chladničke.
- Po odležaní aspoň 2 hodiny môžeme roládu nakrájať na plátky a podávať napríklad s pečivom.