Syrová roláda fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 3. apríla 2013
Syrová roláda (fotorecept)
Foto: tatranka

Pozrela som si na Vareche vo vyhľadávači recepty na syrovú roládu.Je ich tu mnoho a naozaj všelijaké chutné. Ja som tento recept robila na Veľkú Zobraziť celý popisPozrela som si na Vareche vo vyhľadávači recepty na syrovú roládu.Je ich tu mnoho a naozaj všelijaké chutné. Ja som tento recept robila na Veľkú noc,ako každý rok.No teraz to bolo raz dva,vďaka šikovnej mladej kucháročke,ktorá predvádzala v TV vlastne zváranie kúskov plátkového syra.Tak sa mi to zapáčilo,že od ukážky už bol len krôčik k prevedeniu.Takto sa dajú plniť rôznymi plnkami syrové pláty a je to ozaj,čo by dup.Návšteva už neprekvapí!

25 minút
príprava
7 minút
na 120 °C

Suroviny

2 balíčky
12 plátkov
250  g
4  ks
3 ks (Syrokrém)
štipka
1 ČL
2  PL
4 kúsky




Postup

  1. 1

    Plátky tvrdého syra poukladám na mastný papier tak,aby sa kraje trochu prekrývali aj z hora aj z bokov.Zapnem elektrickú rúru na 120 stupňov a nechám ju vyhriať.Potom papier uložený na pekáči aj so syrom vložím do rúry a nechám ho tam 5-7 minút.Uvidíte najlepšie sami,či je syr spojený.

    Syrová roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzi tým si vymiešam plnku,ktorou naplním roládu.Ja som teraz robila maslovú s mäkkým syrom,pokrájanými farebnými paprikami,sušenými paradajkami,petržlenovou vňaťou,postrúhanými vajičkami ,uvarenými na tvrdo na strúhadle,ako tekvičku.Pridám trochu soli,tiež lyžičku podravky. Jeden syr z troch si nechávam na porezanie na kúsky,ten pridávam na koniec,kvôli štruktúre pri krájani rolády.Pokrájam ho na roztretú plnku.

    Syrová roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je syr pekne zvarený nechám ho na papieri vychladnúť.

    Syrová roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na vychladnutý syr poukladám po plátku šunky.Teraz som mala pražskú šunku.Tá je pomerne veľká na krájaných kusoch.Potrebovala som jej toľko ako plátkov syra.12 kusov.No záleží na vás,aké množstvo syra a šunky použijete.

    Syrová roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na šunku som naniesla plnku a pokrájala kúsky syra.

    Syrová roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Syr som pevne stočila a zbalila do mastného papiera,na ktorom sa syr piekol.Odložila som do chladu.

    Syrová roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tu je už roláda po schladení.

    Syrová roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tu vidieť pekne štruktúru kúskov nakrájaného syra.Tiež sa mi páči,že týmto spôsobom pripravený syr na roládu,ma všade rovnakú hrúbku.Pri varení a válkani syra som to nie vždy dosiahla. Môžete tiež urobiť tvarohovú plnku,bryndzovú,vajíčkovú a tiež do takto nazváraného syra zatočiť rôzne jarné šaláty. Je to naozaj raz dva. Vhodný pokrm na jarné a letné dni.

    Syrová roláda (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

izabella929
@tatranka , tvoj recept ma veľmi zaujal a je to skutočne jednoduché, teraz to už určite urobím, je to takto oveľa rýchlejšie...vďaka za recept.-)))
helika92
roládka vyzerá perfektne, ale pracujem v reštaurácii a verte varený syr, alebo len rozpustený, je rozdiel... to máte ako s mäsom alebo zeleninou (varené vs pečené mäso), veď kým si náplň urobíte, syr je uvarený ... a vôbec nevadí ak sa vám pri vaľkaní roztrhne, roláda sa stočí. dá do chladu a všetko o.k. :-))
njdevil
@Tatranka , paradicka, tiez som doteraz syr varila a piplala sa s valcekom, tento je bez chyby, dnes vecer robim, mam mlade pupavove listky na salat, uz viem co ich caka a neminie:-) dakujem!!!
radost
to je krásny uľahčovací "gríf"...s VARECHOU sa v kuchyni žije "líp"...vdaka za precíznu prácu...perfektné foto...
dobre sa to krája?
medovnicek
vďaka, že si sa podelila o tento recept, určite ho vyskúšam, rada chystám takéto chuťovky pre návštevy
laurisia
Ja robím dlhé roky len takto. Raz som robila varením a vaľkaním a nikdy viac - zbytočne prácne a nevidela som v tom žiadny rozdiel. Jedno odporučenie - syr musí byť min. 40% inak je ako guma.
laurisia
... a dávam na alobal, nie na papier. To je jediný rozdiel.
gagika
dakejem za super recept a urcite vyskusam. do teraz som take recepty len obzerala.
mimka946
Aj ja som stale syr varila v sacku a potom valkala tak vyskusam podla teba je to jednoduchsie :) Ďakujem a mas ju krasnu
tatranka
Ďakujem za komentáriky a zisťujem,že vás niektoré od rolády odradilo varenie a válkanie syru,nie vždy s koncom,aký by sme si boli želali.Presne tento problém som mávala aj ja.
@laurisia ďakujem za dobrú radu,čo sa týka tučnoty syra.Ten mastný papier nie je nutný na zabalenie.No pokiaľ som syr na ňom piekla a papier je OK,je mi ho ľúto zlikvidovať./Stará škola xixixi/ ale žgrloška ani skupaňa nie som.
@njdevil ,teší ma,že už máš nápad na zdravé plnenie.Nech sa ti vydarí.
@turistka ,robila som to presne tak a preto ma tento spôsob oslovil.
manya
vyskúšajte s mäkším plátkovým syrom,netreba piecť, stačí nahriať v rúre,na tento spôsob som prišla náhodou,keď sa mi na mise plátkový syr spojil a ani som ho nezohriala.
mariamka
ja uz som citala ze sa to da aj ozehlit :) cez ten peciaci papier, spoje sa zlepia a nahradi to to pecenie.. co ti ludia nevymyslia :), asi sme cim dalej lenivsi ale vynaliezavejsi, ved ucel sveti prostriedky :) mate ju velmi peknu, s tou plnkou sa da ozaj kombinovat od vymyslu
mesiar50
@tatranka
Aj ja som doposial valkal,ale teraz už nebudem.Keďže
to budem robiť podla tvojho receptu milá @tatranka .
Roládu máš suprovú.Ďakujem za rcp a dobrý tip.
elysa
aj ja som dovalkala :)) , roláda je krásna, farebná...
1x jdb
mojack
uložene- krasne urobené, určite bude tento recept na prvom mieste pri najbližšej príležitosti.
mimit
Ja som sa na to valkanie dlho odhodlavala ale prave som zistila, ze uz nemusim vdaka tomuto receptu. Vyzera krasne. Skoda len, ze mi zajtra budu trhat zub mudrosti...lebo inak by som hned rano skusala. Asi pockam "az" do piatku :)
hubata
Aj ja odteraz budem len "zvárať" a nie vaľkať. Patrí ti pochvala @tatranka , roláda sa ti vydarila, máš ju perfektnú ako všetky tvoje receptíky. Vďaka.
kuchticka
Tatranka, tvoj recept je perfektny ako vzdy. Pekne sa vynima tato farebna plnka v tvojej rolade.
Ja tiez iba "zvaram" - nevarim syr na roladu podla receptu podla niekoho z Varechy. Zda sa mi, ze to bola @evusik kto to sem dal asi pred rokom.
pusta
krásna roláda, výborne zdokumentovaný fotopostup s nádhernými fotografiami, vdaka za pridanie a zrozumiteľnosť.
evusik
@kuchticka ja som na Varechu nepridávala takúto roládu, dokonca som ju ani nikdy nerobila, ja robievam toastovú, čiže miesto syra dám toasty....
@tatranka výborný recept a ako vždy precízne urobený a zdokumentovaný :-)
janka273
Vydařená roládka paráda ,díky už žádné válení dobrý nápad .Na neděli hned zkusím
valeri
perfektný recept, ja som doteraz vždy syr varila v iktorénovom sáčku a potom rozvaľkala, ale musel sa rozvaľkať rýchlo, kým bol horúci a veľakrát popraskal. Tento postup sa mi páči oveľa viac. Ukladám.
slavka2012
Syrovu roladu som uz ochutnala na navsteve, nikdy som ju vsak nerobila, odradzalo ma varenie syra v mikrotenovom sacku. Tvoj recept je vsak skvely a pacia sa mi aj hrubsie kusky syra v plnke. Ukladam, iste sa nim budem inspirovat.
sonulienka
Už podľa foto som vedela kto to urobil je to nádhera o chuti ani nehovorím.Olinka 1*************
tatranka
Ďakujem vám vareškári.Zabudla som poznamenať v recepte,že roláda môže určitý čas pobudnúť aj v mrazničke.
tinca
@tatranka pekná roláda, ja ju robievam už dávno takto, je to rýchlejšie ako syr vaľkať:)
babi
Martuška, výborný nápad, ja som bola na tom tak ako väčšina varecháčok, že ma odrádzalo valkanie. Tento rok som si našla v časopise recept, kde sa na fóliu poukladá syr, naplní , zatočí sa roláda zabalí do fólie a ponorí do horúcej vody na 15-20min. Fungovalo to, ale toto sa mi páči asi viac.
pacik
Aj ja zváram, na vaľkanie som sa nikdy neodhodlala. Roládu máš parádnu, ten nakrájaný syr je dobrý nápad, vyskúšam :-)
tatranka
Ďakujem za milé komentáriky.Skúšajte,vylepšujte,teší ma to.
abdul
Tak ma napadlo pri čítaní surovín, plnka - syr tavený mäkký. Bisťu, veď to bude vrieť. A potom, dyg more, veď sa to nepečie. Zatiaľ som len vaľkal ale rýchlo, potom to bolo gumené a naťahovalo sa to ako so... .
jody
Super zvaraci zlepsovak, dokonca pouzitelny aj na slanu tortu, lebo to valkanie je pre mna zbytocna papracka... :-)
starkamajka
Prepáč,Tatranka k receptu som sa sa dostala až dnes/hnisavá angina ma morí/.Recept ma oslovil, ako mnohé Tvoje recepty.Už je v kk,odpadáva varenie a vaľkanie -a výsledok je omoc krajší.Vďaka
staja
@tatranka , takáto Varecha sa mi páči, dobrý nápad, výborný postup, chvála autorovi. Nie tie 12-ročné deti, čo sa robia, že varia a tie recepty na jedlá, čo všetci poznáme a už sme ich aj skúšali. Takže väčšinou to nie sú ani rady pre začínajúce kuchárky. Vďaka, toto je naozaj výborné vylepšenie receptu, ktorý je známy a chutný.
tatranka
@staja vieš niekedy pod 12 ročným dievčaťom sa skrýva aj dospelá žena.Nechce,aby bola poznaná jej identita.Ani mne sa to nezdá,ale asi tieto vareškárky majú asi na to svoj dôvod.
No ak spoznáš lepšie Varechu uvidíš že aj mladé gazdinky dávajú veľmi pekné a prehľadné recepty.Zdravé !
Ja sama týmto mladým kucháročkam fandím a neraz sa od nich aj učím.
Som rada,že sa môj recept páči.
sonulienka
Bože Martuška prepáč,že som Ťa premenovala ale mala som tu jednu známu ktorá sa volala Olinka a pozerali sme na Tvoju prekrásnu roládku a takto to dopadlo.Ešte raz sa ospravedlňujem.
lavacka
Super napad, vysledny tovar nadherny, usetrim cas a bolest v rukach po zlomeni valkanim. Vdaka.
tatranka
@stacy77777 veď tých receptov pribudne denne naozaj veľa.Aj ja veru veľa dobrých receptov akosi nezachytím.A ďakujem.
parisienne
Dnes som ju skusala, je uzasna, chutovo a aj vyzorovo. Dokonca som pouzila Eidam 30% lebo tu iny nedostat a ziadna guma z toho nebola ako tu niekto spominal, prave naopak, podla mna staci len respektovat pokyny a neni dovod aby niekomu nevysla. Znova dakujem za super recept :)
milo60
Paní @tatranka - už nějakou dobu se vyptávám kamarádek, jak dělají syrovou roládu... "To dáš sýr do igelitového pytlíku a uvaříš...." - jak toto slyší, přestávám mít chuť na nějaké "valkání" uvařeného sýru i na sýrovou roládu, protože si myslím, že bych to asi na tenko nerozválel. Ale když jsem teď narazil na Váš recept jednoduchého spojení sýrových plátků, probudily se opět mé chuťové buňky i Pavlovův reflex... :-)
Děkuji za recept a určitě o víkendu vyzkouším... Váš recept na "jemná jednoduchá plnka" ze 13.8.2011 měl u nás doma velikánský úspěch... věřím, že i sýrová roláda jim bude chutnat.
tatranka
@milo60 tak ako ty si sa nechcel púšťať do vareného rozvalkaného syra,tak to aj mňa vždy odradzovalo od robenia tejto sýrovej rolády.
No teraz je to už o niečom inom.Štruktúra a hrúbka syru je všade rovnaká.Je len na tebe ako zvolíš plnku.Je to za pol hodinky komplet hotové.Takto zaujimavo to robila mladá dievčinka v TV.
dandika1
@tatranka 4.januara 2014 23:27 je ta rolada perfektna ako vsetky Tvoje recepty,si ozaj sikulka ,ukladam najblizsie vyskusam .VDAKA:::
tatranka
Myslím,že s týmto spôsobom prípravy sýrovej rolády budeš určite spokojná.
milamila
Martuška, ako vždy od Teba , super recept, krásne naaranžovaný a určite na Veľkú noc veru aj urobím, páči sa mi tam ten nakrájaný syr na väčšie kúsky, ono to potom krásne a efektne vyzerá
liena
Paci s mi tento sposob pripravy rolady ,urcite vyskusam ,mam ho ulozeny v kk,o tyzden ma manzel narodky tak to vyskusam...:)
sev111
receptík som robila na veľkú noc :-) mňamka všetkým chutilo a tá ľahká príprava bez vaľkania :-) ďakujem
tatranka
@sev111 ja ju teraz tiež už len takto robím a som veľmi spokojná.Ak sa ohlási nečakaná návšteva,v chladničke držím plátkový syr a vždy sa niečo nájde,čím sa dá roláda naplniť.Minule som potrela bryndzovou pomazánkou a pomlela som do nej trochu Nitrana.Bolo to veľmi chutné.
zuzanka1367
Milá @tatranka , srdečná vďaka za tento super nápad s roládou, ja som ju už aj prestala robiť, lebo to vaľkanie bola katastrófa :) a teraz rolády spravené jedna radosť. Jedna je s kápiou, vajíčkami a chilli a druhá je s cesnakovým pestom, zeleným korením a olivami. Budú u mňa stálice... dík


2x haji a radost
radox1
pekna roladka,tiez robim takto,iba tavenak nahradzam bryndzou.
tatranka
@Zuzanka1367 (13.4.2017 14:01)

Tie roládky máš nádherné! Ja som už dlhšie nerobila syrovú roládu,ale tento rok som ju veru urobila.Tiež som trochu pomenila ingrediencie,ale je výborná!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia