Syrová roláda bez varenia syra

abriela - bez fotkyabriela, 2. marca 2013
Syrová roláda bez varenia syra
Foto: abriela

Je kopu receptov na syrovú roládu. Syr sa varí a potom vaľka. No ja to robím inak. U nás sa táto dobrota robí len Zobraziť celý popisJe kopu receptov na syrovú roládu. Syr sa varí a potom vaľka. No ja to robím inak. U nás sa táto dobrota robí len v jarne sviatky, na veľkú noc.

30 minút
príprava

Suroviny

6 plátkov
125 g
100 g alebo krémový syr
100 g alebo šunka




Postup

  1. 1

    Rúru si vyhrejeme na 150°C a vložíme do nej uložené plátky syra na papier na pečenie cca na 4 minúty.

  2. 2

    Syr vyberieme z rúry a odlepíme z papiera na pečenie. Ak to nejde, počkáme nech syr trosku vychladne. Pomáhala som si aj nožom.

  3. 3

    Na roztopený plat syra natrieme plnku, pripravenú z masla, syra, diétnej salámy, uhoriek, kápie a korenín. Môžeme použiť aj iné suroviny. Fantázií sa medze nekladú. Plnku nenatierame až po okraj, aby sa mi plnka pri stáčaní rolády nevytláčala von.

  4. 4

    Skrútenu hotovú roládu v rukách popritláčame, aby v roláde neboli vzduchové bubliny a zabalíme do alobalu. Dáme do chladničky stuhnúť.

Diskusia k receptu

milad
...málinko treba ten syr preložiť jeden cez druhý, cca 1-2 mm, aby sa v rúre pekne spojil. Ja ho tiež robím takto, hneď stiahnem syr ako je prilepený na dosku aj s papierom, nechám vychladnúť a plním na tom istom papieri ako som zohrievala. Potom pomocou toho papiera aj rolujem, pričom papier postupne odliepam. Syr sa na papier neprilepí. Len taký s nízkym obsahom tuku áno.
1x motyka
violetacamorova
Mas ju peknu a aj vyborny zlepsovak. Ja som nemala rada to varenie syra a nasledne valkanie, teraz ju urobim castejsie.
helca103
ja robím presne tak ako @milad už veľmi dávno a to vaľkanie som skúšala iba raz no nepáčilo sa mi to. Takto je to jednoduchšie a za tie roky sa mi vždy podarila:-)
Robím aj bryndzovú plnku a je fantastická v tej syrovej roláde.
gordonko
aj ja mam jednu či dve rolády na konte , a veru som sa natrápil stým varením syra , nakoniec som ho roztopil v mikrovlnke ..... tento postup sa mi páčí ,ale čo potom spravim stými dvomi tehlamy syra čo mam v chladničke???
letisia
@gordonko ten syr čo máš v chladničke postrúhaj na hrubo, pridaj majonézu alebo tatárku, kyslú smotanu a veeeeeľa pretlačeného cesnaku. Nechaj do druhého dňa v chladničke a máš výbornú nátierku.
jakamaka
Aké jednoduché !!!! Vďaka za tento nápad.. Teda toto ma potešilo.. veľakrát som sa s tým syrom trápila...a vlastne to ani nerobím často kvôli tomu vaľkaniu.. Ďakujem veľmi.
laurisia
Robievam roládu rovnakým spôsobom - ale dodám pár odporúčaní - syr kupujem minimálne 40%-tný. Ak som kúpila 30%-tný, bol po zohriatí ako guma. A čo sa týka tej teploty a dĺžky ohrievania, je to dosť závislé tiež od druhu syra. Ja sledujem cez dvierka a jednoducho od oka, keď zbadám, že mäkne, vyberiem z rúry. Treba dávať pozor, aby sa nezačali robiť kopčeky (akoby syr začal vrieť) a aby sa úplne neroztopil. A robievam niekedy aj z 9-12 plátkov, podľa toho, aké mám veľké plátky. To len na doplnenie z mojich skúseností. Takto robievam syrovú roládu už 30 rokov a nikdy som nemala problém - teda okrem toho gumeného 30%-tného syra :-))))))
1x radost
ariela6
skusím aj ja tiež sa mi to takto páči dufam že sa mi to podari
abriela
No ja som to musela nafotit, pretoze ked som povedala doma mame, ako to spravit aj tak to tak nespavila a trapila sa s valkanim.
@helca103 mam v chladnicke bryndzu aj syr, no skusim taku mini roladku. Vdaka za napad, zmenit plnku :-)
klaudia968
Veru, super nápad, koľkokrát som aj chcela robiť syrovú roládu a to varenie ma odradilo, takto nebude problém, ďakujem :-)
babicka62
Ahoj všetci, som tu nová a toto je môj prvý príspevok do diskusie. Tiež robím túto roládu, syr roztopím v mikrovlnke, po rozvaľkaní pokladiem plátkami šinky alebo nejakej chuťove výraznej salámy a potom opatrne potriem plnkou, buď z tvarohu alebo bryndze, každý podľa vlastnej chuti. Po zrolovaní nechám ešte trocha vydýchnuť a potom zatočím do alobalu a šup do chladničky. Dobrá plnka je aj z mäkkého tvarohu a Karičky, dávam tam ešte cibuľku nakrájanú na jemno a červenú papriku, ale to tiež podľa toho ako komu chutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia