Syr Encián s ríbezľovou omáčkou a hranolkami
Autor receptu: olinecka
Takýto chutný a rýchly obed bol dnes u nás. Tento recept urobí, aj začiatočník a nedá sa pokaziť.
3 porcie |
20 minút príprava |
4-8 minút tepelná úprava |
Postup
- Z masla a múky urobíme svetlo hnedú zápražku, podlejeme vodou a mliekom osolímeme povaríme. Pridáme ríbezle necháme trocha povariť dochutíme citrónovou šťavou a odstavíme.
- Syr si obalíme v múke, vajci, strúhanke a vysmažíme na horúcom oleji do zlatista.
- Nakoniec si urobíme hranolky a môžme obedovať. Tento recept som ani nechcela dať na Varechu, lebo komentáre, nezdravé, veľa oleja poznám, ale dá sa pripraviť raz za čas aj takáto fajnota. U nás mal úspech, chutil a omáčka famózna ani tatársku netreba. Prajem dobrú chuť.