Syr Encián s ríbezľovou omáčkou a hranolkami

Autor receptu: olinecka

Takýto chutný a rýchly obed bol dnes u nás. Tento recept urobí, aj začiatočník a nedá sa pokaziť.

3
porcie
20 minút
príprava
4-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z masla a múky urobíme svetlo hnedú zápražku, podlejeme vodou a mliekom osolímeme povaríme. Pridáme ríbezle necháme trocha povariť dochutíme citrónovou šťavou a odstavíme.
  2. Syr si obalíme v múke, vajci, strúhanke a vysmažíme na horúcom oleji do zlatista.
  3. Nakoniec si urobíme hranolky a môžme obedovať. Tento recept som ani nechcela dať na Varechu, lebo komentáre, nezdravé, veľa oleja poznám, ale dá sa pripraviť raz za čas aj takáto fajnota. U nás mal úspech, chutil a omáčka famózna ani tatársku netreba. Prajem dobrú chuť.