Svieži ovocný cheesecake podľa manželov Tomečkovcov videorecept
Nechajte sa inšpirovať ďalším receptom od manželov Tomečkovcov a pripravte si tentokrát svieži cheesecake s ovocím.
na 180 °C
Foto: Televízia Varecha
Postup
-
1
Sušienky podrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes natlačíme na dno tortovej formy a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C na približne 5 minút.
- 2
Mascarpone, puding a cukor spolu vymiešame. Pridáme dužinu z vanilkových strukov.
- 3
Mrazenú zmes lesného ovocia dáme do hrnca, pridáme lyžicu cukru, prípadne aj trochu mletej škorice a zohrejeme.
- 4
Vo vode napučanú želatínu zohrejeme, aby sa rozpustila, pridáme trochu ovocia a prehrejeme. Po približne 1 minúte želatínovú zmes pridáme k ovociu a premiešame.
- 5
Na vychladnutý korpus poukladáme nakrájané jahody, navrstvíme krém, uhladíme a navrch nalejeme ovocnú zmes so želatínou. Cheesecake dáme do chladu stuhnúť.
Tiež ovocný cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu