Svieži jablkový koláč
Autor receptu: matus113
Názov receptu hovorí za všetko.
4 porcie |
90 minút príprava |
20 - 25 minút na 170 °C |
Postup
- Odvážime si 25 dkg polohrubej múky a 25 dkg práškového cukru. Zmiešame. Pridáme 3 celé vajíčka, jeden celý kypriaci prášok a celú šľahačku. Dobre vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený (použijeme napr. Heru) a múkou posypaný plech. Dáme do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme 20 - 25 min.
- Potom natrieme cesto lekvárom podľa chuti, pokiaľ je ešte teplé. Potom naukladáme na cesto zavárané broskyne.
- Ďalej si pripravíme 1 kg nastrúhaných jabĺk, do ktorých pridáme zaváraný ananás. Následne zmiešame šťavu z ananásu a broskýň s dvoma sáčkami zlatého klasu a 8 lyžicami kryštálového cukru. Vlejeme zmes do jabĺk a ananásu a varíme 10 min na kašu. Stále miešame. Kašu následne rozotrieme na cesto a necháme vychladnúť.
- Potom rozmixujeme šľahačku so stužovačom na šľahačku. Pridáme 2 kelímky smotany a 2 sáčky vanilkového cukru - zmiešame. Následne rozotrieme na koláč, ktorý dáme na noc do chladničky.