Svieži jablkový koláč

ana95 - bez fotkyana95, 14. decembra 2016
Svieži jablkový koláč
Foto: ana95

Svieži , ľahký a veľmi dobrý :-)

15 minút
príprava
45 - 50 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
50 g
125 g
1
štipka
Plnka:
700 g
50 g
30 g
2 ČL
3 ks
Snehová čiapočka:
3
150 g
štipka




Postup

  1. 1

    Cesto: Suroviny si vymiešame do hladkého cesta. Rozvaľkáme na potrebnú veľkosť. Tortová forma priemer 25 cm . Rozvaľkáme o 2 cm väčšie na okraje formy. Dáme piecť na 180 °C zatiaľ na 15 minút a zaťažíme napr. ryžou. Po 15 minútach vyberieme a počkáme, kým si urobíme plnku.

  2. 2

    Jablká si ošúpeme a nakrájame na kocky. S cukrom a škoricou podusíme vo vlastnej šťave. Zmes rozmixujeme, ale nie úplne do hladka. Keď troška vychladne pridáme maslo a žĺtky. Na predpečené cesto nalejeme plnku a pečieme ešte 30 - 35 minút .

  3. 3

    Bielky si vyšľaháme zo štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. Na upečený koláč dáme sneh a dopekáme kým sneh troška nezhnedne. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

salinka
Paci sa mi tvoj kolac. A nedal by sa suchnut do rury rovno s jablkovou plnou?
ana95
Lepšie je ho nechať tých 15 minút predpiecť :-)
1x ana95




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia