Svieži , ľahký a veľmi dobrý :-)
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 50 g |
|
| 125 g |
|
| 1 |
|
| štipka |
|
| Plnka: | |
| 700 g |
|
| 50 g |
|
| 30 g |
|
| 2 ČL |
|
| 3 ks |
|
| Snehová čiapočka: | |
| 3 |
|
| 150 g |
|
| štipka |
|
Postup
-
1
Cesto: Suroviny si vymiešame do hladkého cesta. Rozvaľkáme na potrebnú veľkosť. Tortová forma priemer 25 cm . Rozvaľkáme o 2 cm väčšie na okraje formy. Dáme piecť na 180 °C zatiaľ na 15 minút a zaťažíme napr. ryžou. Po 15 minútach vyberieme a počkáme, kým si urobíme plnku.
- 2
Jablká si ošúpeme a nakrájame na kocky. S cukrom a škoricou podusíme vo vlastnej šťave. Zmes rozmixujeme, ale nie úplne do hladka. Keď troška vychladne pridáme maslo a žĺtky. Na predpečené cesto nalejeme plnku a pečieme ešte 30 - 35 minút .
- 3
Bielky si vyšľaháme zo štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. Na upečený koláč dáme sneh a dopekáme kým sneh troška nezhnedne. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu