Foto: ana95
Svieži , ľahký a veľmi dobrý :-)
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
50 g |
|
125 g |
|
1 |
|
štipka |
|
Plnka: | |
700 g |
|
50 g |
|
30 g |
|
2 ČL |
|
3 ks |
|
Snehová čiapočka: | |
3 |
|
150 g |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Cesto: Suroviny si vymiešame do hladkého cesta. Rozvaľkáme na potrebnú veľkosť. Tortová forma priemer 25 cm . Rozvaľkáme o 2 cm väčšie na okraje formy. Dáme piecť na 180 °C zatiaľ na 15 minút a zaťažíme napr. ryžou. Po 15 minútach vyberieme a počkáme, kým si urobíme plnku.
- 2
Jablká si ošúpeme a nakrájame na kocky. S cukrom a škoricou podusíme vo vlastnej šťave. Zmes rozmixujeme, ale nie úplne do hladka. Keď troška vychladne pridáme maslo a žĺtky. Na predpečené cesto nalejeme plnku a pečieme ešte 30 - 35 minút .
- 3
Bielky si vyšľaháme zo štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. Na upečený koláč dáme sneh a dopekáme kým sneh troška nezhnedne. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu