Svieži jablkový koláč

Autor receptu: ana95

Svieži , ľahký a veľmi dobrý :-)

15 minút
príprava
45 - 50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Suroviny si vymiešame do hladkého cesta. Rozvaľkáme na potrebnú veľkosť. Tortová forma priemer 25 cm . Rozvaľkáme o 2 cm väčšie na okraje formy. Dáme piecť na 180 °C zatiaľ na 15 minút a zaťažíme napr. ryžou. Po 15 minútach vyberieme a počkáme, kým si urobíme plnku.
  2. Jablká si ošúpeme a nakrájame na kocky. S cukrom a škoricou podusíme vo vlastnej šťave. Zmes rozmixujeme, ale nie úplne do hladka. Keď troška vychladne pridáme maslo a žĺtky. Na predpečené cesto nalejeme plnku a pečieme ešte 30 - 35 minút .
  3. Bielky si vyšľaháme zo štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. Na upečený koláč dáme sneh a dopekáme kým sneh troška nezhnedne. Dobrú chuť.