Foto: nika92
Keď príde jahodová sezóna, vždy vieme, že tento zákusok u nás nesmie chýbať. Recept je napísaný v množstve na pol plechu, to znamená že Zobraziť celý popisKeď príde jahodová sezóna, vždy vieme, že tento zákusok u nás nesmie chýbať. Recept je napísaný v množstve na pol plechu, to znamená že upečie sa piškóta a tá sa predelí. Lenže my dáme zo všetkého dvojnásobnú dávku, a máme ho na celý klasický plech. To už je na Vás :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
100 g |
|
90 g |
|
3 lyžice |
|
Plnka: | |
350 g |
|
150 g |
|
5 plátkov |
|
trochu |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
150 g |
|
na pokvapkanie cesta |
|
Poleva: | |
100 g |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Potom za stáleho premiešavania pridávame po lyžiciach múku, kakao a spolu premiešame. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Necháme vychladnúť, vyberieme z plechu a rozdelíme na dve časti ( pri dvojnásobnej dávke nám vyjdú dve cestá na celý plech).
- 2
Napučanú želatínu rozpustíme v malom množstve mlieka. Jemný tvaroh a práškový cukor vymiešame. Pridáme vyšľahanú smotanu so stužovačom, rozpustenú želatínu a spolu premiešame.
- 3
Spodnú časť cesta pokvapkáme studenou kávou. Natrieme na ňu polovičnú časť plnky a poukladáme pokrájané jahody. Potrieme zostávajúcou plnkou, prikryjeme druhou časťou cesta a pokvapkáme studenou kávou. Naplnený koláč odložíme na pár hodín do chladu.
- 4
Nad parou rozpustíme čokoládu s maslom. Polevu nalejeme navrch koláča a necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
* * * * *
Áno aj viac plnky teda dvojnásobok. ;-)