Svieže jahodové kocky

nika92 - fotkanika92, 5. júna 2016
Svieže jahodové kocky
Foto: nika92

Keď príde jahodová sezóna, vždy vieme, že tento zákusok u nás nesmie chýbať. Recept je napísaný v množstve na pol plechu, to znamená že Zobraziť celý popisKeď príde jahodová sezóna, vždy vieme, že tento zákusok u nás nesmie chýbať. Recept je napísaný v množstve na pol plechu, to znamená že upečie sa piškóta a tá sa predelí. Lenže my dáme zo všetkého dvojnásobnú dávku, a máme ho na celý klasický plech. To už je na Vás :)

12
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
100 g
90 g
3 lyžice
Plnka:
350 g
150 g
5 plátkov
trochu
200 ml
1 ks
150 g
 na pokvapkanie cesta
Poleva:
100 g
70 g




Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Potom za stáleho premiešavania pridávame po lyžiciach múku, kakao a spolu premiešame. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Necháme vychladnúť, vyberieme z plechu a rozdelíme na dve časti ( pri dvojnásobnej dávke nám vyjdú dve cestá na celý plech).

  2. 2

    Napučanú želatínu rozpustíme v malom množstve mlieka. Jemný tvaroh a práškový cukor vymiešame. Pridáme vyšľahanú smotanu so stužovačom, rozpustenú želatínu a spolu premiešame.

  3. 3

    Spodnú časť cesta pokvapkáme studenou kávou. Natrieme na ňu polovičnú časť plnky a poukladáme pokrájané jahody. Potrieme zostávajúcou plnkou, prikryjeme druhou časťou cesta a pokvapkáme studenou kávou. Naplnený koláč odložíme na pár hodín do chladu.

  4. 4

    Nad parou rozpustíme čokoládu s maslom. Polevu nalejeme navrch koláča a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

haji
Krásný dezert, jahůdkový, moc se ti povedl! Díky za fajn receptík. Jsi šikulka!!
1x nika92
kukulienka71
tvoje recepty sa oplatí ukladať. Aj tento vyzerá byť veľmi chutný zákusok, ukladám, vďaka
luclip
Keď upečiem dvojitú dávku, teda na dva plechy, treba urobiť aj dvojitú dávku plnky?
martha33
Nika92 a ty si aj ten kolac naozaj piekla alebo si to odniekiaľ skopirovala???Lebo to co z toho "cesta" vzniklo sa neda ani komentovať, robila som dvojnasobnu davku a vsetko to letelo do koša a musela som urobiť normalny korpus. Tak ti pekne ďakujem. Inak do kremu vobec netreba zelatinu, je to dost tuhe aj bez toho, jedine ze by chcel niekto krem ako beton.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia