Svieže jahodové kocky

nika92 - fotkanika92, 5. júna 2016
Svieže jahodové kocky
Foto: nika92

Keď príde jahodová sezóna, vždy vieme, že tento zákusok u nás nesmie chýbať. Recept je napísaný v množstve na pol plechu, to znamená že upečie sa piškóta a tá sa predelí. Lenže my dáme zo všetkého dvojnásobnú dávku, a máme ho na celý klasický plech. To už je na Vás :)

12
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
100 g
90 g
3 lyžice
Plnka:
350 g
150 g
5 plátkov
trochu
200 ml
1 ks
150 g
 na pokvapkanie cesta
Poleva:
100 g
70 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Potom za stáleho premiešavania pridávame po lyžiciach múku, kakao a spolu premiešame. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Necháme vychladnúť, vyberieme z plechu a rozdelíme na dve časti ( pri dvojnásobnej dávke nám vyjdú dve cestá na celý plech).

  2. 2

    Napučanú želatínu rozpustíme v malom množstve mlieka. Jemný tvaroh a práškový cukor vymiešame. Pridáme vyšľahanú smotanu so stužovačom, rozpustenú želatínu a spolu premiešame.

  3. 3

    Spodnú časť cesta pokvapkáme studenou kávou. Natrieme na ňu polovičnú časť plnky a poukladáme pokrájané jahody. Potrieme zostávajúcou plnkou, prikryjeme druhou časťou cesta a pokvapkáme studenou kávou. Naplnený koláč odložíme na pár hodín do chladu.

  4. 4

    Nad parou rozpustíme čokoládu s maslom. Polevu nalejeme navrch koláča a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: