Svieže jahodové kocky

Autor receptu: nika92

Keď príde jahodová sezóna, vždy vieme, že tento zákusok u nás nesmie chýbať. Recept je napísaný v množstve na pol plechu, to znamená že upečie sa piškóta a tá sa predelí. Lenže my dáme zo všetkého dvojnásobnú dávku, a máme ho na celý klasický plech. To už je na Vás :)

12
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Potom za stáleho premiešavania pridávame po lyžiciach múku, kakao a spolu premiešame. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Necháme vychladnúť, vyberieme z plechu a rozdelíme na dve časti ( pri dvojnásobnej dávke nám vyjdú dve cestá na celý plech).
  2. Napučanú želatínu rozpustíme v malom množstve mlieka. Jemný tvaroh a práškový cukor vymiešame. Pridáme vyšľahanú smotanu so stužovačom, rozpustenú želatínu a spolu premiešame.
  3. Spodnú časť cesta pokvapkáme studenou kávou. Natrieme na ňu polovičnú časť plnky a poukladáme pokrájané jahody. Potrieme zostávajúcou plnkou, prikryjeme druhou časťou cesta a pokvapkáme studenou kávou. Naplnený koláč odložíme na pár hodín do chladu.
  4. Nad parou rozpustíme čokoládu s maslom. Polevu nalejeme navrch koláča a necháme stuhnúť.