Citrónové crinkles

Svieže citrónové crinkles (fotorecept)

Autor receptu: svetliii

Kto by chcel na Vianoce trochu zmeny a perníčkových a čokoládových koláčikov už je prejedený, môže o rok skúsiť tieto svieže citrónové.

22 ks
porcií
8-9 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmixujeme ručným mixérom 1 vajce, 120 g trstinový cukor, 60 g olej, 15 ml citrónovej šťavy a kôru z jedného citróna. Do zmesi prisypeme 200 g hladkej múky, štipku soli a 1 ČL kypriaceho prášku. Následne vypracujeme hladké cesto, poriadne ho spracujeme a necháme zabalené vo fólií odležať v chladničke aspoň 1 noc. Cesto by sa nemalo lepiť ani mrviť.
  2. Keď cesto vybrané z chladničky zmäkne, pripravíme si práškový cukor na obaľovanie, cca 40 g. Z cesta odtŕhame hrudky približne rovnakej veľkosti asi 25 g a tvarujeme z nich guličky, ktoré obaľujeme v práškovom cukre a ukladáme ich v dostatočnej vzdialenosti na plech vystlaný papierom na pečenie. V cukre ich obalíme ideálne hneď všetky naraz, aby cesto cukor nevsiaklo.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 8-9 minút a máme hotovo.