Sviečková na smotane po mojom fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 20. januára 2011
Sviečková na smotane po mojom (fotorecept)
Foto: dorisa

Sviečkovú na smotane robievam vždy takto isto, nemením recept, máme radi takú chuť,aká vznikne. Kúpila som roštenku a tak som kuchtila.

3
porcie
10 minút
príprava
45-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g, (roštenka)
1 ks
1 ks
1 ks
2 PL, (moje)
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, mäso umyjeme a nakrájame na plátky. Naklepeme ho, osolíme a okoreníme.

    Sviečková na smotane po mojom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom mäsko poprášime hladkou múkou.....

    Sviečková na smotane po mojom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ..... a dáme na panvicu na rozpálený olej osmahnuť,aby sa zatiahlo.

    Sviečková na smotane po mojom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do kastróla na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, a tieto osmahnuté mäská dáme do kastrola.....

    Sviečková na smotane po mojom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...podlejeme vodou, posolíme mierne, a necháme dusiť, prikyjeme pokrievkou.

    Sviečková na smotane po mojom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým sa mäsko dusí, pripravíme si zeleninu. Mrkvu a petržlen očistíme a nastruhame. Pripravíme si aj zeleninocvé dochucovadlo z vlastnej koreňovej zeleniny.

    Sviečková na smotane po mojom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď je mäso na polovicu udusené,pridáme nastruhanu zeleninu. Ochucovadlo je so soľou, tak zas skonrolujeme, či nie je šťava slaná.

    Sviečková na smotane po mojom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakoniec, ked je už mäso mäkkučké, pridáme do šťavy kyslú smotanu spolu s hladkou múkou na zahustenie. Ja nemám rada ,keď je omáčka rozmixovaná, mám rada,keď trocha vidno aj zeleninu v omáčke. Pridáme trocha cukru a citronovú šťavu, ak treba dosolíme. Ak nevieme robiť knedlu,ako ja, tak vyložíme kúpenú knedlu , ohrejeme ju a možeme servírovať obed. Prajem dobrú chuť.

    Sviečková na smotane po mojom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@dorisa dobre robíš , len si pekne rob po svojom , ja si tiež budem robiť po svojom , ale keby som prišla k tebe určite by som neodmietla túto Tvoju po tvojom , mňam , ja zjem čo mňa nezje , len to musí byť finom prestreté, jedno viem keby som videla ako to ochutnávaš a strkáš lyžicu do sósu , a znova a znova , tak si píš že by som sa jej nedotkla,robil to Golonka keď bol v TV relácii , bŕŕŕ. chacha :-) ahoj!
1x zlata56
Moja sviečková je síce pripravovaná tiež úplne ináč, v celku prešpikovaná slaninkou, ale nepochybujem o tom, že toto Tvoje jedlo je výborné...dávno som ju nerobila, asi preto, že skúšam aj stále nové recepty z Varechy...
1x zlata56
presne tak isto robim ako ty, tiež nemám rada rozmixovanú omáčku, u nás sa takéto jedlo volá mäso na kyslo a podávam k nemu hrnčekovú rožkovú knedľu, ktorú máme radšej než kysnutú. narobila si mi chuť , takže bude u mňa v nedeľu na obed, dik, to bude dobrota
1x zlata56