Drobné pečivo
Drobné pečivo

Svadobné vanilkové pečivo

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 2. júna 2022
Svadobné vanilkové pečivo
Foto: Kulinární studio MAFRA
50 ks
porcií
50 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
180 g
2 ks
1 ks
400 g
Poleva:
2 ks
350 g
1 PL
Na dokončenie:




Postup

  1. 1

    Mäkké maslo s cukrom a dreňou z vanilkových strukov vyšľaháme v robote s lopatkovým nadstavcom do peny. Primiešame vajce, hladkú múku a vypracujeme vláčne cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme aspoň hodinu odpočívať v chladničke.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na plát hrubý približne 0,5 cm. Vykrajujeme z neho kolieska, z ktorých potom vykrojíme stred. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 8 minút. Upečené keksíky necháme vychladnúť.

  3. 3

    Bielky vymiešame s cukrom a citrónovou šťavou na hladkú polevu. Polovicu polevy zafarbíme na ružovo. Časť keksíkov potrieme bielou a časť ružovou polevou. Ihneď ich posypeme striebornými cukrovými guľôčkami a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia