Ovocný koláč

Super nadýchaná a šťavnatá bublanina

Autor receptu: lowy

Milí moji, vždy keď sme robili bublaninu, tak som sa obával, či to nebude suchár s ovocím, ku ktorému treba liter vody alebo čaju. Pri tomto recepte sa podobných vecí vôbec nemusíte báť. Je fantastická od prvého sústa až po posledné a krásne nadýchaná, šťavnatá a to aj na druhý deň. Ak sa samozrejme druhého dňa dožije, čo veľmi nepravdepodobné :)

20
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Dáme si rozohriať rúru na 180 stupňov. To len aby ste potom nemuseli čakať, pretože príprava cesta je rýchla.
  2. V miske najprv poriadne zmiešame vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou. Tu si dáme záležať, aby sme pri šľahaní dosiahli čo najhustejšiu nadýchanú penu. Nepodceňujeme tento krok, pretože tu sa rozhodne ako nadýchaná bude naša super bublanina :) Najlepšie to spraví robot, skúšal som to aj ručne je to makačka a trvá to 3-krát dlhšie, nevzdajte to :)
  3. Do peny za pomalého miešania, teda skôr podmiešavania, pridávame najprv olej a mlieko.
  4. Múku dôkladne premiešame s práškom do pečiva. A potom postupne, lyžicu po lyžici, tiež za podmiešavania pridávame do masy. Pokračujeme pokým sa všetko nespojí. Trpezlivosť! Miešajte pomaly! Ináč nebude taká ako Vám tu sľubujem... :)
  5. Na plech dáme papier na pečenie a cesto naň rovnomerne vylejeme. Potom už iba navrch pokladáme ovocie a dáme piecť na 180 stupňov na 25 min. Po upečení necháme vychladnúť a papáme. Viem, že je to ťažké vydržať, ale počkajte aspoň 20 minút, ináč sa popálite ovocím ako ja :) Dobrú chuť a kľudne sa ozvite ako sa Vám podarila. S pozdravom rodina Vozár-Löwy.