Super domáci chlebík
Autor receptu: hrky
Keď vyskúšate tento domáci chlebík už nikdy viac nebudete robiť iný :) Mám ho od svojej
dobrej kamarátky, ktorej ho pečie jej manžel :)
10 porcií |
5 minút príprava |
45 minút na 230 °C |
Postup
- Nasucho zmiešame múku, soľ, kmín a droždie.
- Pridáme 1 1/2 šálky vody, zmiešame na husté cesto a odložíme na teplé miesto na 12hod. kysnúť.
- Po vykysnutí na pomúčenej doske cesto roztiahneme a na tretiny preložíme - ako na pagáče - odpočíva 30 min.
Medzitým zapneme trúbu na 230 stupňov a vložíme do nej pekáč aj s vrchnákom na 30 min.
Cesto potom vložíme do horúceho pekáča (netreba vymastiť) , potrieme vodou, posypeme semiačkami a prikryté pečieme 30 min . Potom odokryjeme a ešte 15 min zapečieme.