Šunkovo-hríbové košíčky

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme, na pomúčenej ploche vykrojíme kolieska, podľa veľkosti formičiek 5–12 cm, formičky umyjeme studenou vodou a vyložíme cestom. Dno viackrát popicháme vidličkou.
  2. Cibuľu nakrájame na jemné kolieska, cesnak nasekáme nadrobno, šampiňóny očistíme a nakrájame na jemné plátky.
  3. Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu, cesnak a šampiňóny, urestujeme a na panvici necháme vychladnúť. Šunku nakrájame na malé kocky a pridáme k pripravenej zmesi.
  4. Rajčiny nakrájame na kolieska a syr na malé kocky. Smotanu, vajce a žĺtok metličkou premiešame, pridáme soľ, korenie, nasekanú petržlenovú vňať a muškátový orech.
  5. Pripravenú zmes rozdelíme do formičiek, položíme na ňu plátok rajčiny, nasekanú olivu a zasypeme syrom. Opatrne zalejeme pripravenou zmesou a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 20 minút.