Šunkovo-hríbové košíčky
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup- Lístkové cesto rozvaľkáme, na pomúčenej ploche vykrojíme kolieska, podľa veľkosti formičiek 5–12 cm, formičky umyjeme studenou vodou a vyložíme cestom. Dno viackrát popicháme vidličkou.
- Cibuľu nakrájame na jemné kolieska, cesnak nasekáme nadrobno, šampiňóny očistíme a nakrájame na jemné plátky.
- Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu, cesnak a šampiňóny, urestujeme a na panvici necháme vychladnúť. Šunku nakrájame na malé kocky a pridáme k pripravenej zmesi.
- Rajčiny nakrájame na kolieska a syr na malé kocky. Smotanu, vajce a žĺtok metličkou premiešame, pridáme soľ, korenie, nasekanú petržlenovú vňať a muškátový orech.
- Pripravenú zmes rozdelíme do formičiek, položíme na ňu plátok rajčiny, nasekanú olivu a zasypeme syrom. Opatrne zalejeme pripravenou zmesou a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 20 minút.
|