Šunkové slimáčiky a cukinová nátierka
Katarína Skybová
špecialistka na zdravú výživu a chudnutie, 18. apríla 2012
špecialistka na zdravú výživu a chudnutie, 18. apríla 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
100 g |
|
100 g |
|
150 g (Lučina) |
|
1 PL |
|
1/4 ks |
|
1 ks alebo biela reďkovka |
|
čerstvé |
|
Cukinová nátierka: | |
250 g |
|
150 g |
|
|
|
1 KL |
|
1 ks |
|
|
|
5 ks |
|
Postup
-
1
Smotanu a syr zmiešame. Zmes natrieme na šunku, prikryjeme plátkom tvrdého syra a opäť ho natrieme syrovou zmesou. Na okraj položíme tenký pásik oranžovej papriky a zrolujeme.
- 2
Rolky uložíme na hodinu do chladničky a po stuhnutí ich nakrájame na kolieska hrubé asi 1–1,5 centimetra. Na rovnakú hrúbku nakrájame čerstvú uhorku alebo bielu reďkovku a uložíme na ne kúsky nakrájanej rolky.
- 3
Cukinová nátierka: Cukinu nakrájame na plátky, cesnak nasekáme a na oleji dusíme 5 minút, odokryjeme a dusíme ešte asi 2 minúty. Syr roztlačíme vidličkou a premiešame s vlažnou cukinou. Bagetu nakrájame na plátky, natrieme nátierkou a ozdobíme petržlenovou vňaťou a kúskami cherry paradajok.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu