Šunkové slimáčiky a cukinová nátierka

Katarína Skybová
špecialistka na zdravú výživu a chudnutie, 18. apríla 2012
Šunkové slimáčiky a cukinová nátierka
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

100 g
100 g
150 g (Lučina)
1 PL
1/4 ks
1 ks alebo biela reďkovka
 čerstvé
Cukinová nátierka:
250 g
150 g
1 KL
1 ks
5 ks




Postup

  1. 1

    Smotanu a syr zmiešame. Zmes natrieme na šunku, prikryjeme plátkom tvrdého syra a opäť ho natrieme syrovou zmesou. Na okraj položíme tenký pásik oranžovej papriky a zrolujeme.

  2. 2

    Rolky uložíme na hodinu do chladničky a po stuhnutí ich nakrájame na kolieska hrubé asi 1–1,5 centimetra. Na rovnakú hrúbku nakrájame čerstvú uhorku alebo bielu reďkovku a uložíme na ne kúsky nakrájanej rolky.

  3. 3

    Cukinová nátierka: Cukinu nakrájame na plátky, cesnak nasekáme a na oleji dusíme 5 minút, odokryjeme a dusíme ešte asi 2 minúty. Syr roztlačíme vidličkou a premiešame s vlažnou cukinou. Bagetu nakrájame na plátky, natrieme nátierkou a ozdobíme petržlenovou vňaťou a kúskami cherry paradajok.

Diskusia k receptu

violetacamorova
Slimáčiky vyzerajú ako suši, ale to sa zatiaľ nechystám konzumovať a aj nátierka sa mi páči, šikovné predjedlo, KK.
suzi512
Tak toto určite urobím, vďaka za tip! Bude to perfektné ako predjedlo.
zvoncek
slimáčiky poznám, ale zaujala ma tá cukinová nátierka s použitím medv. cesnaku, je to vhodné aj pre vegetariánov




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia