Šunkové slimáčiky a cukinová nátierka

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Smotanu a syr zmiešame. Zmes natrieme na šunku, prikryjeme plátkom tvrdého syra a opäť ho natrieme syrovou zmesou. Na okraj položíme tenký pásik oranžovej papriky a zrolujeme.
  2. Rolky uložíme na hodinu do chladničky a po stuhnutí ich nakrájame na kolieska hrubé asi 1–1,5 centimetra. Na rovnakú hrúbku nakrájame čerstvú uhorku alebo bielu reďkovku a uložíme na ne kúsky nakrájanej rolky.
  3. Cukinová nátierka: Cukinu nakrájame na plátky, cesnak nasekáme a na oleji dusíme 5 minút, odokryjeme a dusíme ešte asi 2 minúty. Syr roztlačíme vidličkou a premiešame s vlažnou cukinou. Bagetu nakrájame na plátky, natrieme nátierkou a ozdobíme petržlenovou vňaťou a kúskami cherry paradajok.