Šúľance s lieskovými orieškami
	        Autor receptu: izabella929
	         
	        
	        Jedlá zo zemiakového cesta, ako pirohy, šúlance, ovocné guľky sú u nás veľmi obľúbené, 
robíme ich často posypané makom, škoricou, orechami.Vždy sú veľmi vďačným jedlom.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	4 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Zamiaky dám uvariť.Ošúpem ich, postúham, nechám vychladnúť.Na pracovnú dosku si odvážim múku a dám do nej štipku soli. Pridám postrúhané zamiaky a vypracujem nelepivé cesto.Cesto vygúľam do valca a postupne si robím malé valčeky, ktoré krájam na kúsky a ešte ich pogúľam. Dám zovrieť vodu. Šúlance vyvarím vo vode, polejem ich olejom.Vyložím na tanier posypem ich strúhaným lieskovými orieškami a práškovým cukrom. Vrch polejem maslom.Podávam k nim kompotované ovocie.