Foto: malinka27
Veľmi dlho som chcela tento recept vyskúšať a nakoniec som sa do toho pustila. Je to typická americká pochutina, ktorá sa u nich robí Zobraziť celý popisVeľmi dlho som chcela tento recept vyskúšať a nakoniec som sa do toho pustila. Je to typická americká pochutina, ktorá sa u nich robí na Vianoce alebo Halloween. Z cesta môžete vytvoriť všelijaké tvary takže je vhodná na každú udalosť alebo len tak pre radosť. (napríklad ako som to urobila ja pre rodičov a priateľa).
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
190 g |
|
130 g |
|
1 ks |
|
1 ks (vaječný) |
|
1 bal. |
|
350 g |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL (nemusí byť) |
|
Poleva: | |
130 g |
|
1 - 2 ČL |
|
1 - 2 ks |
|
Postup
-
1
Zoberieme si maslo, ktoré musí byť zmäknuté a zmiešame ho s cukrom (ručne alebo so šľahačom). Pridáme vajce,žĺtok a vanilkový cukor (ak máte mandľový extrakt tak aj ten).
- 2
Do druhej misky preosejeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou.
- 3
Múku potom postupne primiešavame ku maslu a ostatným ingredienciám a cesto miešame. Je možné že múku nebudete potrebovať celú alebo jej budete potrebovať viac. Primiešavajte pokým cesto nebude vláčne, nebude sa lepiť a trhať.
- 4
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme hodinu v chladničke.
- 5
Cesto vytiahneme z chladničky a rozvaľkáme na placku. Použijeme formičky na vykrajovanie a vykrajujeme. Na plech dáme papier na pečenie a vykrojené "postavičky,srdiečka alebo čokoľvek" ukladáme na plech. Množstvo záleží od veľkosti formičiek.
- 6
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Čas pečenia je individuálny a záleží od hrúbky cesta. Môže to byť približne 10 minút ale spoliehajme sa skôr na výzor keksíka. Keksík musí byť svetlý zvrchu a po krajoch a zo spodu oranžovkastý. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
- 7
Tu prichádza na rad najzábavnejšia časť. Koláčiky ozdobíme cukrárenskou polevou. Potravinárskym farbivom si ju môžete zafarbiť na farbu akú len chcete. Dozdobiť to môžete rôznou posýpkou . Záleží len na vás a vašej kreativite ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu