Sugar cookies - vanilkové keksy

malinka27 - fotkamalinka27, 12. septembra 2015
Sugar cookies - vanilkové keksy
Foto: malinka27

Veľmi dlho som chcela tento recept vyskúšať a nakoniec som sa do toho pustila. Je to typická americká pochutina, ktorá sa u nich robí Zobraziť celý popisVeľmi dlho som chcela tento recept vyskúšať a nakoniec som sa do toho pustila. Je to typická americká pochutina, ktorá sa u nich robí na Vianoce alebo Halloween. Z cesta môžete vytvoriť všelijaké tvary takže je vhodná na každú udalosť alebo len tak pre radosť. (napríklad ako som to urobila ja pre rodičov a priateľa).

20-40
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

190 g
130 g
1 ks
1 ks (vaječný)
1 bal.
350 g
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL (nemusí byť)
Poleva:
130 g
1 - 2 ČL
1 - 2 ks




Postup

  1. 1

    Zoberieme si maslo, ktoré musí byť zmäknuté a zmiešame ho s cukrom (ručne alebo so šľahačom). Pridáme vajce,žĺtok a vanilkový cukor (ak máte mandľový extrakt tak aj ten).

  2. 2

    Do druhej misky preosejeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou.

  3. 3

    Múku potom postupne primiešavame ku maslu a ostatným ingredienciám a cesto miešame. Je možné že múku nebudete potrebovať celú alebo jej budete potrebovať viac. Primiešavajte pokým cesto nebude vláčne, nebude sa lepiť a trhať.

  4. 4

    Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme hodinu v chladničke.

  5. 5

    Cesto vytiahneme z chladničky a rozvaľkáme na placku. Použijeme formičky na vykrajovanie a vykrajujeme. Na plech dáme papier na pečenie a vykrojené "postavičky,srdiečka alebo čokoľvek" ukladáme na plech. Množstvo záleží od veľkosti formičiek.

  6. 6

    Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Čas pečenia je individuálny a záleží od hrúbky cesta. Môže to byť približne 10 minút ale spoliehajme sa skôr na výzor keksíka. Keksík musí byť svetlý zvrchu a po krajoch a zo spodu oranžovkastý. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

  7. 7

    Tu prichádza na rad najzábavnejšia časť. Koláčiky ozdobíme cukrárenskou polevou. Potravinárskym farbivom si ju môžete zafarbiť na farbu akú len chcete. Dozdobiť to môžete rôznou posýpkou . Záleží len na vás a vašej kreativite ;)

Diskusia k receptu

olinka12
Veľmi sa mi páčia srdiečka spravím pre vnúčikov budú si chrumkať.Uložím do mojej KK aby sa mi recept nestratil :D
evanaaa
Verím, že sú chutné tak, ako aj vyzerajú byť, iba by som dala miesto mandľového exkraktu vanilkový, aby to zodpovedalo názvu, poprípade oba dva naraz, pretože len vanilkový cukor nestačí, ten sa dáva váčšinou aj inde do koláčov a zákuskov. Inak, pekné sú aj na pohľad.
malinka27
@evanaaa ja som dala iba vanilková cukor a extrakt mandľový som len čítala niekde že je dobrý do toho spolu s vanilkovým ale neskúšala som ..áno chutili všetkým a ďakujem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia