Foto: gordonko
Boli jahody a bola aj chuť na niečo nové a nepoznané a tak som skúsil polievku s vlastnou úpravou. Jednu porciu som si dal Zobraziť celý popisBoli jahody a bola aj chuť na niečo nové a nepoznané a tak som skúsil polievku s vlastnou úpravou. Jednu porciu som si dal teplú - vlažnú a druhú večer studenú z chladničky... Tá studená mi chutila viacej.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebné suroviny
-
2
Do hrnčeka dáme vodu ... ja som robil iba dve porcie, tak som dal iba jeden pohár vody a dáme variť , necháme prejsť varom.
-
3
Kým sa nám zohreje voda s jahodami , prichystáme si do misky 2 - 3 poháre mlieka , 4 lyžice cukru a 2 lyžičky Zlatého klasu a premiešame.
-
4
Prilejeme obsah misky a tyčovým mixerom rozsekáme jahody do hladka .... a odstavíme z ohňa.
-
5
Prilejeme griotku ..... podla chuti pridáme pár kvapiek citronovej šťavy a môžeme servírovať.
-
6
Na servírovanie som si odložil zopár jahôd (doporučujem pokrájať na menšie kúsky alebo nastrúhať na hrubom strúhadle a povrch polievky skrášliť trochou šlahačky - ktorú som nemal - a posypať grankom).
my jahôd máme málo-mrazom ich "pošahalo"...
robievam v lete z ríbezlí podobnú polievku=rôsol..
len z vody,bez mlieka..buď len vypijeme..najčastejšie s piškotami zjeme-ako maškrtku..
želám ti pohodové leto..