Jahodová polievka s jogurtom
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 1. júla 2011
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 1. júla 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Jahody očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich do mixéra, pridáme vytlačenú šťavu z pomarančov, nastrúhaný zázvor (podľa chuti) a všetko dôkladne rozmixujeme. Nakoniec pridáme jogurt a ešte krátko rozmixujeme.
- 2
Asi štyri jahody nakrájame na malé kocky a dáme do stredu taniera, okolo nalejeme jahodovú polievku a ozdobíme haluškou z mascarpone a plátkami jahody.
- 3
Náš tip: Najlepšie je použiť biely jogurt gréckeho typu, pretože je hustejší a nie taký kyslý.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu