Jahodová polievka s jogurtom
			   Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 1. júla 2011
		   
		   šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 1. júla 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Jahody očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich do mixéra, pridáme vytlačenú šťavu z pomarančov, nastrúhaný zázvor (podľa chuti) a všetko dôkladne rozmixujeme. Nakoniec pridáme jogurt a ešte krátko rozmixujeme.
- 2
 Asi štyri jahody nakrájame na malé kocky a dáme do stredu taniera, okolo nalejeme jahodovú polievku a ozdobíme haluškou z mascarpone a plátkami jahody.
- 3
 Náš tip: Najlepšie je použiť biely jogurt gréckeho typu, pretože je hustejší a nie taký kyslý.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu