Jahodová polievka s jogurtom

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 1. júla 2011
Jahodová polievka s jogurtom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

600 g
2 ks
300 g
50 g




Postup

  1. 1

    Jahody očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich do mixéra, pridáme vytlačenú šťavu z pomarančov, nastrúhaný zázvor (podľa chuti) a všetko dôkladne rozmixujeme. Nakoniec pridáme jogurt a ešte krátko rozmixujeme.

  2. 2

    Asi štyri jahody nakrájame na malé kocky a dáme do stredu taniera, okolo nalejeme jahodovú polievku a ozdobíme haluškou z mascarpone a plátkami jahody.

  3. 3

    Náš tip: Najlepšie je použiť biely jogurt gréckeho typu, pretože je hustejší a nie taký kyslý.

Diskusia k receptu

maartina
nebíčko v papuľke :) ...škoda, že už je po jahodách, ale receptík si aj tak ukladám (jahody sú na plátky, nie na kocky)
maartina
nebíčko v papuľke :) ...škoda, že už je po jahodách, ale receptík si aj tak ukladám (jahody sú na plátky, nie na kocky)
violeta
Zaujímavé, ja si robievam takto skôr kokteil, nikdy som to nepovažovala za polievku...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia