Strukovinové fašírky

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Zmes na hŕstkovú polievku je unikátna zmes viacdruhových strukovín: hrachu, fazule a šošovice. Je výborná nielen ako základ do polievok, ale hodí sa aj do fašírok, karbonátok, ako príloha, nátierka či pyré.

4
porcie
55 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zmes na hŕstkovú polievku Lagris namočíme deň vopred. Na druhý deň ju varíme spolu s bobkovým listom, kým strukoviny zmäknú. Zo zmesi scedíme prebytočnú vodu, vyberieme bobkový list a zmes pomelieme v mlynčeku.
  2. Do hmoty pridáme ochucovadlo pikant, vajcia, najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, posekanú vňať a zahustíme strúhankou. Dochutíme soľou a majoránom.
  3. Z pripravenej zmesi vytvoríme placky, ktoré pečieme v rúre pri 180 °C alebo vypražíme na oleji.
  4. Hotové fašírky podávame so sezónnym alebo vašim obľúbeným šalátom.