Strukovinové fašírky
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Zmes na hŕstkovú polievku je unikátna zmes viacdruhových strukovín: hrachu, fazule a
šošovice. Je výborná nielen
ako základ do polievok, ale hodí sa aj do fašírok, karbonátok, ako príloha, nátierka či pyré.
Postup
- Zmes na hŕstkovú polievku Lagris namočíme deň vopred. Na druhý deň ju varíme spolu s bobkovým listom, kým strukoviny zmäknú. Zo zmesi scedíme prebytočnú vodu, vyberieme bobkový list a zmes pomelieme v mlynčeku.
- Do hmoty pridáme ochucovadlo pikant, vajcia, najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, posekanú vňať a zahustíme strúhankou. Dochutíme soľou a majoránom.
- Z pripravenej zmesi vytvoríme placky, ktoré pečieme v rúre pri 180 °C alebo vypražíme na oleji.
- Hotové fašírky podávame so sezónnym alebo vašim obľúbeným šalátom.