Tvarohový koláč
Strúhaný tvarohový koláč s malinami
Autor receptu: slovakbaker
Krehké kakaové cesto, vláčna tvarohová náplň, kyslasté maliny...
10 porcií |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Z uvedených ingrediencií ručne alebo použitím robota vypracujeme cesto, z ktorého odoberieme zhruba štvrtinu, ktorú zabalíme do fólie a odložíme do chladničky.
- Zvyšné cesto roztlačíme na dno a boky formy s priemerom 24 cm. Dno formy nemusíme vystlať papierom na pečenie, pretože cesto obsahuje dostatok tuku a počas pečenia sa neprilepí.
- Tvaroh (ten v alobale) rozmixujeme a zmiešame s cukrom, vanilkovou pastou, žĺtkami, Zlatým klasom a citrónovou šťavou a na záver zľahka primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Takto pripravenú tvarohovú náplň nalejeme na korpus a na vrch poukladáme maliny. Z chladničky vyberieme odložené cesto, ktoré nahrubo nastrúhame na vrch koláča.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 50 minút. Po upečení necháme vychladnúť a odložíme do chladničky.
- Tento efektný koláčik môže byť vhodným darčekom na Valentína alebo len tak na víkend... Dobrú chuť!