Tvarohový koláč

Strúhaný tvarohový koláč s malinami

Autor receptu: slovakbaker

Krehké kakaové cesto, vláčna tvarohová náplň, kyslasté maliny...

10
porcií
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených ingrediencií ručne alebo použitím robota vypracujeme cesto, z ktorého odoberieme zhruba štvrtinu, ktorú zabalíme do fólie a odložíme do chladničky.
  2. Zvyšné cesto roztlačíme na dno a boky formy s priemerom 24 cm. Dno formy nemusíme vystlať papierom na pečenie, pretože cesto obsahuje dostatok tuku a počas pečenia sa neprilepí.
  3. Tvaroh (ten v alobale) rozmixujeme a zmiešame s cukrom, vanilkovou pastou, žĺtkami, Zlatým klasom a citrónovou šťavou a na záver zľahka primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Takto pripravenú tvarohovú náplň nalejeme na korpus a na vrch poukladáme maliny. Z chladničky vyberieme odložené cesto, ktoré nahrubo nastrúhame na vrch koláča.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 50 minút. Po upečení necháme vychladnúť a odložíme do chladničky.
  5. Tento efektný koláčik môže byť vhodným darčekom na Valentína alebo len tak na víkend... Dobrú chuť!