Strúhaný jablkový koláč
Strúhaný jablkový koláč

Strúhaný jablkový koláč fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 21. októbra 2018

K nedeľnej kávičke som upiekla jednoduchý jablkový koláčik.

20 minút
príprava
40 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
60 g
4 PL mleté
4 PL
1 ks
1/2 bal.
250 g
Náplň:
6 ks veľké
1 ks
1 ks
1/2 PL
4 ks
60 g
4 PL mleté

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny.

    Strúhaný jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Urobíme si cesto - do múky dáme kypriaci prášok, rozmiešame, pridáme práškový a vanilkový cukor a dobre premiešame. Do mäkkého masla nasypeme sypké suroviny a na koniec pridáme mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré zakryjeme fóliou a dáme na chvíľu do chladničky.

    Strúhaný jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ máme cesto v chladničke si očistíme a nastrúhame jablká.

    Strúhaný jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Namelieme orechy.

    Strúhaný jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A vyšľaháme si z bielkov a kryštálového cukru tuhý sneh.

    Strúhaný jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď máme všetko pripravené si plech na pečenie dobre pomastíme a posypeme múkou. Cesto si vyberieme z chladničky a rozdelíme ho na dve časti. Jednu väčšiu a jednu menšiu časť.

    Strúhaný jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Väčšiu časť si zoberieme a nastrúhame na plech.

    Strúhaný jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na cesto rozložíme jablká.

    Strúhaný jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Posypeme vanilkový a škoricovým cukrom a škoricou.

    Strúhaný jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na to posypeme orechmi.

    Strúhaný jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Rozotrieme sneh z bielkov.

    Strúhaný jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    A na koniec nastrúhame menšiu časť cesta.

    Strúhaný jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Dáme piecť do predhriatej rúry na 180-200 stupňov na 40 minút do ružova. Sledujte si každá svoju rúru. Upečený.

    Strúhaný jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Je to dobrý a podľa mňa aj jednoduchý koláčik.

    Strúhaný jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Tak ak vyskúšate dúfam, že bude chutiť a ak poznáte tak som Vám ho dúfam pripomenula.

    Strúhaný jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Pěkný recept, příjemné suroviny a hlavně - nemusí se vyvalovat. Hned bych dala testovací vzoreček, jablkové koláče miluju. Díky, milá @Sonulienka , za fajn receptík aj za krásná fota. Prosím, můžeš uvést rozměr plechu? Děkuji. Přeji krásný večer!
používateľ nemá avatar
123
nemyslela som tú svoju reakciu v zlom, iba ako info...a keď si predstavím, že ten recept skúsim aj s nejakou bezlepkovou múkou, môže to byť super... však tak nejako skúšaním, si aj bezlepkáči môžu dopriať...
@123 veď ja som si to ani zle nevysvetlila. A aj mňa lákalo urobiť z bezlepkovej múky ale nakoniec som urobila z polohrubej. Bezlepkovú nepoznám takú čo by nahradila polohrubú ak vieš poraď budem rada. Dcéra má bezlepkovú diétu a ak si mrkneš moje recepty mám tam aj bezlepkové.
A teraz idem hľadať recepty na nete na žĺtka.
používateľ nemá avatar
123
registrujem tvoje bezlepkové recepty, aj moja dcéra je bezlepkárka, ale už je mimo domu... takže nepečiem až tak často...niekedy dávno sa mi najviac páčila tzv. "pardubická pečivová zmes", robila som strúhaný kakaový zákusok s tvarohom/recept je aj niekde tu na vareche/ s Promix Uni a bol dobrý. Skúsim aj ten tvoj recept /ale nebude to tak skoro/ buď s Uni, alebo s poľskou Royal Baker mix... dám vedieť
Práve som ochutnala tento koláč ktorý mi pred chvíľou vychladol. Je naozaj skvelý.
Len by ma zaujímalo aký veľký plech bol v recepte použitý, nakoľko cesto zo 400 g múky mi vyšlo na ten môj len na spodok. Alebo nemusí cesto úplne pokrývať plech? Piekla som takýto strúhaný prvý krát. Človek sa celý život učí.

Pridaj komentár k receptu: