Štrúdľa s čokoládovou plnkou

Autor receptu: tetrisss

Tento recept je trochu upravený oproti originálu, ktorý bol uverejnený v časopise Varíme pečieme. Inak štrúdle veĺmi nerobím a ťahané už vôbec, ale ma zaujala nezvyčajná plnka a tak som to skúsila a musím recept chváliť v prvom rade za super chuť, ale aj za veľmi dobrú spracovateľnosť. Postup som nefotila, lebo spracovanie štrúdle je dobre známe . Akurát som dnes doplnila ako vyzeraju niektore dielčie výsledky.

10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Z uvedených surovín v robote vymiešame pružné, lesklé cesto, dáme ho do mikroténového sáčka a na hodinu do chladu.
  2. Čokoládu dáme do misy, mlieko uvaríme a nalejeme na čokoládu, vidličkou šľaháme, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme trochu vychladnúť. Maslo a cukry vyšľaháme, pridáme žĺtky, prešľaháme, pridáme vlažnú čokoládu, orechy a strúhanku a nakoniec sneh z dvoch bielkov. Cesto rozdelíme na dve časti, aby sa nám s ním lepšie pracovalo, vyvaľkáme, preložíme na utierku a vytiahneme na tenko. Dve tretiny cesta potrieme rozpusteným maslom.
  3. Zvyšok cesta potrieme cestom, na stred cesta dáme podusené jablká, zrolujeme. Môžeme miesto jabĺk aj hrušky alebo iné ovocie.
  4. Cesto dáme na plech na papier na pečenie, popicháme, potrieme maslom a pečieme na 200st 30 minút. Počas pečenia ešte tri krát potrieme maslom. Po vybratí pocukrujeme.