Foto: ada2
Štrúdľa iba z bezlepkovej múky sa mi vždy trhala a nedala sa rozvaľkať, tak som skúsila pridať pohánkovú múku a vyšlo to. Len je Zobraziť celý popisŠtrúdľa iba z bezlepkovej múky sa mi vždy trhala a nedala sa rozvaľkať, tak som skúsila pridať pohánkovú múku a vyšlo to. Len je tmavšia.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto z oboch múk, mlieka, oleja, vajíčka, octu a soli spracujeme. Rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme čo najtenšie sa dá.
- 2
Jablká očistíme a nastrúhame. Cesto potrieme rozpusteným maslom. Jablkovú plnku osladenú hnedým a vanilkovým cukrom so škoricou dáme na rozvaľkané cestá, posypeme strúhankou. (Môžeme plnku meniť alebo pridať suroviny podľa chuti.)
- 3
Štrudľu stočíme a potrieme ešte rozpusteným maslom. Pečieme asi 30 min. Pocukrujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za vyjadrenia.