Štrúdľa pohánková - bezlepková

ada2 - bez fotkyada2, 21. júla 2015
Štrúdľa pohánková - bezlepková
Foto: ada2

Štrúdľa iba z bezlepkovej múky sa mi vždy trhala a nedala sa rozvaľkať, tak som skúsila pridať pohánkovú múku a vyšlo to. Len je Zobraziť celý popisŠtrúdľa iba z bezlepkovej múky sa mi vždy trhala a nedala sa rozvaľkať, tak som skúsila pridať pohánkovú múku a vyšlo to. Len je tmavšia.

45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
100 g
100 ml
1 ks (celé)
3 PL
1 KL
 rozpustené
8 ks




Postup

  1. 1

    Cesto z oboch múk, mlieka, oleja, vajíčka, octu a soli spracujeme. Rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme čo najtenšie sa dá.

  2. 2

    Jablká očistíme a nastrúhame. Cesto potrieme rozpusteným maslom. Jablkovú plnku osladenú hnedým a vanilkovým cukrom so škoricou dáme na rozvaľkané cestá, posypeme strúhankou. (Môžeme plnku meniť alebo pridať suroviny podľa chuti.)

  3. 3

    Štrudľu stočíme a potrieme ešte rozpusteným maslom. Pečieme asi 30 min. Pocukrujeme.

Diskusia k receptu

jozka2
Tak to sa ti skutocne vydarila.Upiect nieco take z bezlepkovej muky je skutocne uspech.5*
zuzcik
gratulujem! predpokladám, že strúhanka je tiež bezlepková...
ada2
Áno, strúhanka je kukuričná. Syn má bezlepkovú diétu, to by som neriskovala. Už deväť rokov varím bezlepkovú stravu.
Ďakujem za vyjadrenia.
evanaaa
Lákavo vyzerá, aj pre mňa, taká alebo onaká, dala by som si, vrch vypadá chrumkavo.
giussa
@ada2 ak ti mozem poradit: ak mas moznost, skus si zohnat v nejakom azijskom obchode tapiokovu struhanku. Tapioka je bezlepkova skrobnata hluza, robi sa z nej aj skrobova mucka, tu je uz pomaly bezne dostat aj v bioobchodoch. Podla mna je lepsia, lebo nema ziadnu chut. Niekedy ta kukuricna chutovo nesedi
ada2
Ďakujem za radu, určite ju kúpim a skúsim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia