Stredňajšia fazuľovica
Autor receptu: jody
Jedna z mnohých fazuľovíc, ktoré varievam.
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetku zeleninu nakrájame na menšie kúsky, cesnak a pór nadrobno. Pór a polovicu vňate odložíme bokom. Ostatné spolu s fazuľou namočenou cez noc (aj s vodou), klobásou, kožou zo slaniny, polovicou petržlenovej vňate a jednou lyžicou masti dáme variť. Nesolíme.
Keď sa masť na povrchu roztopí nasypeme do nej za lyžičku papriky, aby v nej pustila farbu. Varíme domäkka. Posolíme až keď je fazuľa polomäkká.
- Tesne pred dokončením nasypeme do polievky pór nakrájaný na drobno a zvyšok vňate a necháme prejsť varom. Klobásu nakrájame na menšie kúsky a vrátime do polievky (teda aspoň niečo :-)). Ako prílohu podávame zemiakovú babu opraženú na panvici. Dobrú chuť.