Stredňajšia fazuľovica

Autor receptu: jody

Jedna z mnohých fazuľovíc, ktoré varievam.

20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Všetku zeleninu nakrájame na menšie kúsky, cesnak a pór nadrobno. Pór a polovicu vňate odložíme bokom. Ostatné spolu s fazuľou namočenou cez noc (aj s vodou), klobásou, kožou zo slaniny, polovicou petržlenovej vňate a jednou lyžicou masti dáme variť. Nesolíme. Keď sa masť na povrchu roztopí nasypeme do nej za lyžičku papriky, aby v nej pustila farbu. Varíme domäkka. Posolíme až keď je fazuľa polomäkká.
  2. Tesne pred dokončením nasypeme do polievky pór nakrájaný na drobno a zvyšok vňate a necháme prejsť varom. Klobásu nakrájame na menšie kúsky a vrátime do polievky (teda aspoň niečo :-)). Ako prílohu podávame zemiakovú babu opraženú na panvici. Dobrú chuť.