Štefánske rizoto
Autor receptu: mimka946
Tak ak prídete do reštiky a poprosíte takéto rizoto donesú vám ho rovnaké rozdiel bude
len v tom, že to bude detská porcia :)).
Postup
- Dáme si variť ryžu.Kým sa vari nakrájame si šampiony (bez šťavy) na maličke kocky,hrášok s mrkvou zbavíme vody-nálevu a uvarené vajcia si pretlačíme cez to okrúhle co použivate na šalaty neviem ako sa to vola alebo si neviem spomenúť.Ešte aby sme nezabudli nakrájame kyslé uhorky na kocky.
- Ked je ryža viac než do poli uvarená dáme si do jedneho hrnca šampiony a plátok masla.Dusíme to 5-10minút na miernom ohni.
- Do druheho hrnca dame trocha masla,nechame rozpustiť a pridáme hrášok s mrkvov a trocha "podusíme".Ide nám o to aby to bolo trocha teplé stači minutka dve a vypneme.
- Ked je zelenina trocha teplá,šampiony udusene a ryža uvarená ostáva nám posledná vec. Paradajkovy pretlak dáme do miksy ochutime solou (podla seba) a necháme zovrieť.
- Do misky dáme ryžu,vajcia,uhorky,hrášok s mrkvou a šampiony a zamiešame.
- ...
- Podávame kopčeky rizota so syrom a okolo porcie polejeme uvarených pretlakom :) Dobrú chuť.