Štefánske rizoto

Autor receptu: mimka946

Tak ak prídete do reštiky a poprosíte takéto rizoto donesú vám ho rovnaké rozdiel bude len v tom, že to bude detská porcia :)).

Postup

  1. Dáme si variť ryžu.Kým sa vari nakrájame si šampiony (bez šťavy) na maličke kocky,hrášok s mrkvou zbavíme vody-nálevu a uvarené vajcia si pretlačíme cez to okrúhle co použivate na šalaty neviem ako sa to vola alebo si neviem spomenúť.Ešte aby sme nezabudli nakrájame kyslé uhorky na kocky.
  2. Ked je ryža viac než do poli uvarená dáme si do jedneho hrnca šampiony a plátok masla.Dusíme to 5-10minút na miernom ohni.
  3. Do druheho hrnca dame trocha masla,nechame rozpustiť a pridáme hrášok s mrkvov a trocha "podusíme".Ide nám o to aby to bolo trocha teplé stači minutka dve a vypneme.
  4. Ked je zelenina trocha teplá,šampiony udusene a ryža uvarená ostáva nám posledná vec. Paradajkovy pretlak dáme do miksy ochutime solou (podla seba) a necháme zovrieť.
  5. Do misky dáme ryžu,vajcia,uhorky,hrášok s mrkvou a šampiony a zamiešame.
  6. ...
  7. Podávame kopčeky rizota so syrom a okolo porcie polejeme uvarených pretlakom :) Dobrú chuť.