Recept je od cukrárky zo známeho tatranského hotela,kde som pracovala a keďže je z čias,keď sa verejné stravovanie riadilo ČSN (normy),predpokladám,že je odtiaľ.V podstate Zobraziť celý popisRecept je od cukrárky zo známeho tatranského hotela,kde som pracovala a keďže je z čias,keď sa verejné stravovanie riadilo ČSN (normy),predpokladám,že je odtiaľ.V podstate je to piškótové cesto.
porcie
príprava
na 200+170 °C
Postup
-
1
Žľtka oddelíme a vyšľaháme do penista s polovicou cukru =1 PL.Bielka tiež vyšľaháme s druhou polovicou cukru do tuha a jemne to zmiešame.Postupne pridávame preosiatu múku.Hmotu vylejeme na maslom vytretú panvicu,vysypanú hr. múkou, ktorá môže do rúry.
- 2
Vložíme do rúry zohriatej na 220°C a po 5-tich minútach prepneme na 170°C a upečieme do zlatova cca ešte 5 min.
- 3
Natrieme džemom,preložíme na polovicu,na tanier pridáme odkvapkaný kompót,môžme aj šľahačku.Je sa teplá.My sme to podávali ako 1 porciu,ale pre 1 osobu to bolo veľa ako dezert.Deťom som to robila bez šľahačky,poliate vanilkovým pudingom.
- 4
Bez váženia: cukor= 2 PL,múka = 3 PL,kopcovité.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Najlepšie pre nečakané návštevy............