Štefánska omeleta

Autor receptu: viera1

Recept je od cukrárky zo známeho tatranského hotela,kde som pracovala a keďže je z čias,keď sa verejné stravovanie riadilo ČSN (normy),predpokladám,že je odtiaľ.V podstate je to piškótové cesto.

2
porcie
7-10 minút
príprava
5+5 minút
na 200+170 °C

Postup

  1. Žľtka oddelíme a vyšľaháme do penista s polovicou cukru =1 PL.Bielka tiež vyšľaháme s druhou polovicou cukru do tuha a jemne to zmiešame.Postupne pridávame preosiatu múku.Hmotu vylejeme na maslom vytretú panvicu,vysypanú hr. múkou, ktorá môže do rúry.
  2. Vložíme do rúry zohriatej na 220°C a po 5-tich minútach prepneme na 170°C a upečieme do zlatova cca ešte 5 min.
  3. Natrieme džemom,preložíme na polovicu,na tanier pridáme odkvapkaný kompót,môžme aj šľahačku.Je sa teplá.My sme to podávali ako 1 porciu,ale pre 1 osobu to bolo veľa ako dezert.Deťom som to robila bez šľahačky,poliate vanilkovým pudingom.
  4. Bez váženia: cukor= 2 PL,múka = 3 PL,kopcovité.