kapustnica
Štedrovečerná kapustnica (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Tak táto kapustnica u nás je obľúbeným jedlom na Štedrý deň.
15 minút príprava |
55-70 minút tepelná úprava |
Postup
- Kyslú kapustu trocha opláchneme pod tečúcou vodou a dáme do hrnca dusíme pod pokrievkou pol hodiny. Mäso dáme do hrnca a povaríme do polomäkka, vyberieme pokrájame na kocky. Kapustu občas podlejeme vývarom z mäsa, aby neprihorela.
- Huby si dáme do misky a zalejeme horúcou vodou, necháme zmäknúť. Do kapusty pridáme červenú sladkú papriku mletú, soľ a čierne mleté korenie podľa chuti, postupne pridávame mäso, klobásy, ktoré prekrojíme na polovicu. Huby vyžmýkame a pokrájame na malé kúsky všetko spolu dusíme do zmäknutia.
- Tak a nakoniec sa necháme zlákať na jej dobrú chuť.
- Pri Štedrej večeri sa rozhodneme, pôstne či hriešne dobré.
Všetkým Varechačom ako aj tímu Varechy krásne prežitie Vianočných sviatkov.