kapustnica

Štedrovečerná kapustnica (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Tak táto kapustnica u nás je obľúbeným jedlom na Štedrý deň.

15 minút
príprava
55-70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kyslú kapustu trocha opláchneme pod tečúcou vodou a dáme do hrnca dusíme pod pokrievkou pol hodiny. Mäso dáme do hrnca a povaríme do polomäkka, vyberieme pokrájame na kocky. Kapustu občas podlejeme vývarom z mäsa, aby neprihorela.
  2. Huby si dáme do misky a zalejeme horúcou vodou, necháme zmäknúť. Do kapusty pridáme červenú sladkú papriku mletú, soľ a čierne mleté korenie podľa chuti, postupne pridávame mäso, klobásy, ktoré prekrojíme na polovicu. Huby vyžmýkame a pokrájame na malé kúsky všetko spolu dusíme do zmäknutia.
  3. Tak a nakoniec sa necháme zlákať na jej dobrú chuť.
  4. Pri Štedrej večeri sa rozhodneme, pôstne či hriešne dobré. Všetkým Varechačom ako aj tímu Varechy krásne prežitie Vianočných sviatkov.