Štedrákové „mafiny“

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko**** na Štrbskom Plese, 13. decembra 2017
Štedrákové „mafiny“
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
55 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
200 g
3 ks
1 ks
60 g
120 g
200 g
1 bal
50 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme natenko. Z cesta vykrajujeme kruhy také veľké, aby pokryli spodok aj steny silikónovej formy na pečenie. Tvaroh, vajcia, vanilkový cukor a cukor vymiešame dopenista. Zmes rozdelíme na dve časti a do jednej pomaly pridáme polovicu múky, pomletý mak a polovicu množstva oleja a do druhej časti druhú polovicu múky, pomleté orechy a zvyšok oleja.

  2. 2

    Cesto vlejeme do formičiek vystlaných lístkovým cestom. Najprv jednu časť s orechmi, potom druhú s makom. Slivkový lekvár rozmiešame lyžičkou, aby bol jemnejší, a pomocou cukrárskeho vrecka a trubičky ho nastriekame do stredu cesta. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 160 °C.

  3. 3

    Po upečení a vychladnutí poprášime práškovým cukrom a posypeme pomletými orechmi

Diskusia k receptu

drajan
Páči sa mi recept a snáď by to šlo aj bez toho lístkového cesta... ale iste má svoje opodstatnenie... možno skôr estetické ako chuťové.
rika111
Pekný recept! Mám rada štedrák a tento recept uložím a určite vyskúšam.
Mne sa práve páči, že ste použili lístkové cesto. Hodí sa sem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia