Štedrákové „mafiny“
šéfkuchár hotela Solisko**** na Štrbskom Plese, 13. decembra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
450 g |
|
200 g |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
60 g |
|
120 g |
|
200 g |
|
1 bal |
|
50 g |
|
|
|
200 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme natenko. Z cesta vykrajujeme kruhy také veľké, aby pokryli spodok aj steny silikónovej formy na pečenie. Tvaroh, vajcia, vanilkový cukor a cukor vymiešame dopenista. Zmes rozdelíme na dve časti a do jednej pomaly pridáme polovicu múky, pomletý mak a polovicu množstva oleja a do druhej časti druhú polovicu múky, pomleté orechy a zvyšok oleja.
- 2
Cesto vlejeme do formičiek vystlaných lístkovým cestom. Najprv jednu časť s orechmi, potom druhú s makom. Slivkový lekvár rozmiešame lyžičkou, aby bol jemnejší, a pomocou cukrárskeho vrecka a trubičky ho nastriekame do stredu cesta. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 160 °C.
- 3
Po upečení a vychladnutí poprášime práškovým cukrom a posypeme pomletými orechmi
Tiež mafiny:
Ďalšie recepty:
- 2
Mne sa práve páči, že ste použili lístkové cesto. Hodí sa sem.