Štedrákové „mafiny“
šéfkuchár hotela Solisko**** na Štrbskom Plese, 13. decembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme natenko. Z cesta vykrajujeme kruhy také veľké, aby pokryli spodok aj steny silikónovej formy na pečenie. Tvaroh, vajcia, vanilkový cukor a cukor vymiešame dopenista. Zmes rozdelíme na dve časti a do jednej pomaly pridáme polovicu múky, pomletý mak a polovicu množstva oleja a do druhej časti druhú polovicu múky, pomleté orechy a zvyšok oleja.
- 2
Cesto vlejeme do formičiek vystlaných lístkovým cestom. Najprv jednu časť s orechmi, potom druhú s makom. Slivkový lekvár rozmiešame lyžičkou, aby bol jemnejší, a pomocou cukrárskeho vrecka a trubičky ho nastriekame do stredu cesta. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 160 °C.
- 3
Po upečení a vychladnutí poprášime práškovým cukrom a posypeme pomletými orechmi
Tiež mafiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mne sa práve páči, že ste použili lístkové cesto. Hodí sa sem.