Mafiny
Štedrákové „mafiny“
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
55 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Lístkové cesto rozvaľkáme natenko.
Z cesta vykrajujeme kruhy také veľké, aby pokryli spodok aj steny silikónovej formy na pečenie. Tvaroh, vajcia, vanilkový cukor a cukor vymiešame dopenista. Zmes rozdelíme na dve časti a do jednej pomaly pridáme polovicu múky, pomletý mak a polovicu množstva oleja
a do druhej časti druhú polovicu múky, pomleté orechy a zvyšok oleja.
- Cesto vlejeme do formičiek vystlaných lístkovým cestom. Najprv jednu časť s orechmi, potom druhú s makom. Slivkový lekvár rozmiešame lyžičkou, aby bol jemnejší, a pomocou cukrárskeho vrecka a trubičky ho nastriekame do stredu cesta. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 160 °C.
- Po upečení a vychladnutí poprášime práškovým cukrom a posypeme pomletými orechmi
|