Mafiny

Štedrákové „mafiny“

Autor receptu: redakcia

6
porcií
55 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme natenko. Z cesta vykrajujeme kruhy také veľké, aby pokryli spodok aj steny silikónovej formy na pečenie. Tvaroh, vajcia, vanilkový cukor a cukor vymiešame dopenista. Zmes rozdelíme na dve časti a do jednej pomaly pridáme polovicu múky, pomletý mak a polovicu množstva oleja a do druhej časti druhú polovicu múky, pomleté orechy a zvyšok oleja.
  2. Cesto vlejeme do formičiek vystlaných lístkovým cestom. Najprv jednu časť s orechmi, potom druhú s makom. Slivkový lekvár rozmiešame lyžičkou, aby bol jemnejší, a pomocou cukrárskeho vrecka a trubičky ho nastriekame do stredu cesta. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 160 °C.
  3. Po upečení a vychladnutí poprášime práškovým cukrom a posypeme pomletými orechmi