Štedrá kysnutá bábovka (fotorecept)

Autor receptu: mojack

...aj takáto bábovka, nenáročná na prácu a čas- ukáže krásny výsledok, hoci aj na Vianoce.

45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto vymiešala pekárnička,
  2. 2/3 cesta som vyvaľkala,
  3. natrela lekvárom,
  4. potrela makovou plnkou. Všetky suroviny na plnku len tak od oka, nevážila som ich. Použila som mak, hrsť sekaných orechov a hrozienka. Cukor a škoricový cukor podľa chuti. Všetko v jednej miske zaliate rozpusteným maslom a trochou mlieka, tak aby nebolo ani riedke ani husté.Aby sa to dalo natrieť.
  5. Na mak som poukladala rozrezané slivky. Boli kompotové.
  6. Stočené do rolády,
  7. nakrájané
  8. a uložené jedna rada v bábovkovej forme len tak ako prišlo,
  9. Druhá rada 4 kúsky.
  10. Natreté vajíčkom a nechala som nakysnúť.
  11. Zo zvyšného cesta som urobila to isté ale v malom.
  12. Nakrájané rolládky boli asi 5 cm priemerom,
  13. museli sa zmesiť do tejto formy, kde sú malé bábovky. Naukladané, vykysnuté
  14. a potreté vajíčkom.
  15. Bábovka po upečení krásne podrástla,
  16. ale malé bábovičky ju nedobehli :-)))
  17. Po vybratí z formy je rodinka bábovičiek konečne spolu. :-)))