Šťavnatý vanilkovo-jablkový koláč fotorecept
Foto: olinecka
Pre milovníkov krémových koláčov. Váhu nepotrebujete, mierkou je hrnček .
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
1 bal. |
|
1 hrnček (200 ml) |
|
1 hrnček (vlažné) |
|
1 hrnček |
|
4 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
Vanilková náplň: | |
1 l |
|
3 bal. (v prášku) |
|
6 PL |
|
200 ml (16 %) |
|
Jablková náplň: | |
900 g očistené nastrúhané |
|
3-4 PL (podľa sladkosti jabĺk) |
|
1 bal. |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto, vanilkovú a jablkovú náplň.
-
2
Cesto: Vajíčka, vanilínový, kryštálový cukor vyšľaháme do hustej peny. Postupne striedavo pridávame mlieko a olej. Múku s práškom do pečiva preosejeme a vmiešame do základu.
-
3
Plech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom, vysypeme múku. Polovicu cesta rozotrieme na pripravený plech a predpečieme na 200 stupňov 10 minút.
-
4
Počas pečenia uvaríme vanilkový puding, do ktorého za horúca vmiešame kyslú smotanu. Horúci puding rozotrieme na predpečený korpus.
-
5
Jablká ošúpeme, nastrúhame na strúhadle dáme na panvicu, zasypeme vanilínovým a kryštálovým cukrom a krátko podusíme.
-
6
Jablkovú náplň navrstvíme na vanilkovú náplň.
-
7
Jablkovú náplň uhladíme, navrch rozotrieme zbytok cesta. Dáme piecť ďalších 25 minút.
-
8
Po upečení necháme vychladnúť.
-
9
Odstránime odnímateľnú časť plechu, boky upravíme. Koláč posypeme práškovým cukrom. Nakrájame na rezy, menšie kocky alebo podľa seba. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu