Tvarohový koláč s marhuľami
Tvarohový koláč s marhuľami

Šťavnatý koláč s tvarohom

manka1 - fotkamanka1, 29. júla 2019
Šťavnatý koláč s tvarohom
Foto: Manka1

Upravila som klasický recept na bezlepkovú verziu - a výsledok bol famózny.

30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
60 g
1 bal.
1/2 ČL nastrúhaná
5 PL
1 ks
5 PL
1 bal.
300 g (Jizerka)
Plnka:
750 g
50 g
150 g
3 ks
1 bal. (40 g)
Ovocie:
750-1000 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Do misky dáme 150 g tvarohu (jemný - nie hrudkovitý), kryštálový cukor, vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, olej, 1 vajce a mlieko. Všetko spolu dobre vymiešame. Potom pridáme múku s kypriacim práškom do pečiva. Spolu toto všetko zmiešame - vypracujeme cesto. Vytvoríme z neho takú guľku. Je to akoby krehké cesto s tvarohom - chuťovo výborné.

  2. 2

    Na plech dáme papier na pečenie a vyvaľkáme na ňom cesto - poutláčame rukou - tak, aby bolo na celom plechu.

  3. 3

    Plnka: V miske vymiešame práškový cukor s maslom a 1 vajíčkom. Potom pridáme ďalšie dve vajcia a 750 g tvarohu a pudingový prášok - najlepšie vanilkový - spolu zmiešame na jemnú tvarohovú plnku. Túto hmotu vylejeme na plech s cestom - uhladíme, vyrovnáme. Na povrch poukladáme marhule - reznou hranou nahor - ja som pokrájala na štvrtinky.

  4. 4

    Upiecť v rúre asi 45 minút, pri 180 °C. Pokrájať a zjesť. Dobrú chuť.

    Šťavnatý koláč s tvarohom - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pěkný recept pro bezlepkáče. Tag Bezlepková diéta by byl milý.
Ak dám 300 g pšeničnej múky, recept je OK pre tých. co nemajú diétu?
Ja mám najradšej kysnuté cestá s kcasnicami. Asi by som to cesto vymenila a ostatné podľa teba. Recept ukladám do KK.