Šťavnatý koláč s tvarohom
Foto: Manka1
Upravila som klasický recept na bezlepkovú verziu - a výsledok bol famózny.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
60 g |
|
1 bal. |
|
1/2 ČL nastrúhaná |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
5 PL |
|
1 bal. |
|
300 g (Jizerka) |
|
Plnka: | |
750 g |
|
50 g |
|
150 g |
|
3 ks |
|
1 bal. (40 g) |
|
Ovocie: | |
750-1000 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Do misky dáme 150 g tvarohu (jemný - nie hrudkovitý), kryštálový cukor, vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, olej, 1 vajce a mlieko. Všetko spolu dobre vymiešame. Potom pridáme múku s kypriacim práškom do pečiva. Spolu toto všetko zmiešame - vypracujeme cesto. Vytvoríme z neho takú guľku. Je to akoby krehké cesto s tvarohom - chuťovo výborné.
- 2
Na plech dáme papier na pečenie a vyvaľkáme na ňom cesto - poutláčame rukou - tak, aby bolo na celom plechu.
- 3
Plnka: V miske vymiešame práškový cukor s maslom a 1 vajíčkom. Potom pridáme ďalšie dve vajcia a 750 g tvarohu a pudingový prášok - najlepšie vanilkový - spolu zmiešame na jemnú tvarohovú plnku. Túto hmotu vylejeme na plech s cestom - uhladíme, vyrovnáme. Na povrch poukladáme marhule - reznou hranou nahor - ja som pokrájala na štvrtinky.
- 4
Upiecť v rúre asi 45 minút, pri 180 °C. Pokrájať a zjesť. Dobrú chuť.
Tiež tvarohový koláč s marhuľami:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja mám najradšej kysnuté cestá s kcasnicami. Asi by som to cesto vymenila a ostatné podľa teba. Recept ukladám do KK.
a toto sa mi zapáčilo