Šťavnaté rýchle kuracie prsia fotorecept
Foto: 2010
Nedávno som pridal podobný recept. Kurča sme robili znova, aj keď s inou marinádou. Rýchlovka do horúčav.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prsia rozrezeme na plocho, v anglictine sa to povie "butterfly". V slovencine asi na motyla? Aj ked sa vsetci experti prekrizuju, toto jemne, ale suche maso zlahka naklepeme alebo skor dopichame, aby sa marinada a olej vstrebali, a tak ochutili tento az prilis dietny kus masa.
-
2
Zmiesame marinadu a dame s naklepanymi prsiami do sacku a premasirujeme. Staci nechat marinovat hodinu, sacok je perfekny aj na prenasanie.
-
3
Ked chceme, aby sa nam to neprilepilo na suchy gril, treba ho rozohriat pred tym, ako tam prsia polozime, nehybeme s nimi, po minute prsia sa uvolnia - nebudu prilepene. Takto vyzerali po minute.
-
4
Po dvoch minutach prsia otocime a dokoncime, staci dalsia minuta a pol na druhej strane a je to hotove. Serviroval som s opekanou tekvicou a cinskou zeleninu.
Použiť môžeš nielen ustricovú omáčku, ale aj omáčku z hlivy ustricovej. Či sa to bude dať aj zjesť, je už iná vec. :-)
@2010 , dakujem za túto výbornú chutnú rýchlovku a palec hore!!!
Jasne ze mozes dat ustricovu, rybacia je aj tak dost specificka chut ktora vela ludom nechuti ( skor vona) ta rybacia je tiez dana na miesto soli.