Šťavnaté rýchle kuracie prsia fotorecept

20102010, 22. júna 2017 13:28
Ďalšie recepty »

Šťavnaté rýchle kuracie prsia (fotorecept)Foto: 2010

Nedávno som pridal podobný recept. Kurča sme robili znova, aj keď s inou marinádou. Rýchlovka do horúčav.

15 min
príprava
5 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Prsia rozrezeme na plocho, v anglictine sa to povie "butterfly". V slovencine asi na motyla? Aj ked sa vsetci experti prekrizuju, toto jemne, ale suche maso zlahka naklepeme alebo skor dopichame, aby sa marinada a olej vstrebali, a tak ochutili tento az prilis dietny kus masa.

    Šťavnaté rýchle kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiesame marinadu a dame s naklepanymi prsiami do sacku a premasirujeme. Staci nechat marinovat hodinu, sacok je perfekny aj na prenasanie.

    Šťavnaté rýchle kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked chceme, aby sa nam to neprilepilo na suchy gril, treba ho rozohriat pred tym, ako tam prsia polozime, nehybeme s nimi, po minute prsia sa uvolnia - nebudu prilepene. Takto vyzerali po minute.

    Šťavnaté rýchle kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po dvoch minutach prsia otocime a dokoncime, staci dalsia minuta a pol na druhej strane a je to hotove. Serviroval som s opekanou tekvicou a cinskou zeleninu.

    Šťavnaté rýchle kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist