Grilované kuracie prsia

Šťavnaté rýchle kuracie prsia (fotorecept)

Autor receptu: 2010

Nedávno som pridal podobný recept. Kurča sme robili znova, aj keď s inou marinádou. Rýchlovka do horúčav.

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prsia rozrezeme na plocho, v anglictine sa to povie "butterfly". V slovencine asi na motyla? Aj ked sa vsetci experti prekrizuju, toto jemne, ale suche maso zlahka naklepeme alebo skor dopichame, aby sa marinada a olej vstrebali, a tak ochutili tento az prilis dietny kus masa.
  2. Zmiesame marinadu a dame s naklepanymi prsiami do sacku a premasirujeme. Staci nechat marinovat hodinu, sacok je perfekny aj na prenasanie.
  3. Ked chceme, aby sa nam to neprilepilo na suchy gril, treba ho rozohriat pred tym, ako tam prsia polozime, nehybeme s nimi, po minute prsia sa uvolnia - nebudu prilepene. Takto vyzerali po minute.
  4. Po dvoch minutach prsia otocime a dokoncime, staci dalsia minuta a pol na druhej strane a je to hotove. Serviroval som s opekanou tekvicou a cinskou zeleninu.