Štavnaté kuracie rezne v parmezánovej strúhanke fotorecept

eviana - fotkaeviana, 19. mája 2014
Štavnaté kuracie rezne v parmezánovej strúhanke (fotorecept)
Foto: eviana

...také trošku iné kuracie rezne :)

6-8
porcií
20 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
Marináda:
200 ml
200 ml
1 PL
1 PL
4 strúčiky
1 PL
1 ČL
1 ČL (dľa chuti)
Obal:
6 ks (alebo žemle)
100 g
1 ČL
Na vysmážanie:
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia opláchneme a osušíme kuchynskou papierovou utierkou. Nakrájame ich na rezne - neklepala som, len som ich rozkrajala na tenšie plátky - ako sa mi podarilo.

    Štavnaté kuracie rezne v parmezánovej strúhanke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si marinádu - všetky suroviny jednoducho zmiešame dohromady.

    Štavnaté kuracie rezne v parmezánovej strúhanke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso postupne vkladáme do uzatváracej nádoby a potierame marinádou.

    Štavnaté kuracie rezne v parmezánovej strúhanke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...až kým neminieme všetky plátky mäsa a všetku marinádu. Uzavrieme nádobu a vložíme minimálne na 24 hodín do chladničky, nech chute poriadne prestúpia mäsom.

    Štavnaté kuracie rezne v parmezánovej strúhanke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na druhý deň si spravíme strúhanku z čerstvých rožkov.

    Štavnaté kuracie rezne v parmezánovej strúhanke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...nevadí, že nie je úplne jemná - má to svoje čaro. Pripravíme si parmezán

    Štavnaté kuracie rezne v parmezánovej strúhanke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...nastrúhame ho na jemno, vmiešame spolu so strúhanou citrónovu kôrou do strúhanky

    Štavnaté kuracie rezne v parmezánovej strúhanke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...na rozpálenú panvicu dáme maslo a bravčovú masť (tá zabráni maslu prepalovať sa)

    Štavnaté kuracie rezne v parmezánovej strúhanke (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...mäso z marinády vyberáme rovno do strúhankovej zmesi, poriadne z oboch strán obalíme

    Štavnaté kuracie rezne v parmezánovej strúhanke (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...a do červena vysmažíme v rozohriatom tuku (stačí max 5-6 minut z každej strany)

    Štavnaté kuracie rezne v parmezánovej strúhanke (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...vysmažené zbavíme prebytočného tuku pomocou kuchynských papierových utierok. Rezne sú krehké, šťavnaté, voňavé a úžasne chrumkavé :)

    Štavnaté kuracie rezne v parmezánovej strúhanke (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

yogicek
Milá @eviana
Super. Navarila si presne podľa môjho gusta. Perfektný obal, výborná skladba korenín v marináde. Akurátna doba smaženia, aby rezne zostali šťavnaté. Cez víkend urobím, len vymením ryžu za zemiačiky, ktoré mám radšej. Výsledok dám vedieť. Na Tvoje rcp. si zakladám v KK zvlášť rubriku. Skladám Ti poklonu. Pekný deň Ti prajem.
svedka
Presne presne toto som robila minuly vikend :) Vyborne:)
afataga
tak toto vyzera fakt luxusne, bola by som prisla na obed :-)
megdesign
Pekne prsia @eviana. :) Marinadu spravim, ale dam kuracie stehenne rezne, pripadne krkovicku fajnovu. Prsia su na mna moc suche maso :)
daguska
Páci sa mi takýto skvelý rezník.Ja by som tiez redsej zemiaky...Urcite vyskúsam.
frezia68
@evianka :robíš chute,taký rezeň určite vyskúšam,len na strúhanku pužijem kukuričný chlieb,maslo prepražené ( alergia na lepok a mlieko) a už slintám,lebo prsia z marinády budú šťavnaté.Ty si šikovnica,tak ukladám do KK :-)
eviana
@yogicek , až ma slabý rumenec z toľkej chvály pochytil, ďakujem Ti, teší ma, že sa Ti môj recept tak páči :)
@svedka , vieš ako sa vraví, keď dvaja robia to isté, nie je to to isté :) Zľakla som sa, že som dala identický recept ako si pridala Ty, ale medzi Tvojimi receptami som ho nenašla, tak som si vydýchla... nerada by som Ťa nechtiac "vykrádala" :)
@afataga , keď pôjdeš okolo daj echo, veľmi rada Ti také zrobím, ďakujem :)
@megdesign , ďakujem Marcelino, snažím sa :) Pokojne skús aj s prsiami, aspoň jedno prso obetuj na experiment, garantujem Ti, že ak dodržíš v recepte uvedený postup, nič suché nebude :)
@daguska , dnes tam ešte zo 3-4 kúsky zostali a idem k nim na večeru chlapovi spraviť opekané zemiaky... hodia sa k tomu. Ďakujem Ti za milé slová, budem rada ak vyskúšaš a dáš vedieť ako chutilo :)
@bramborka moja, poteší ma, ak skúsiš a ešte viac ak Vám zachutí :)
@frezia68 , srdénko som presvedčená o tom, že Ty aj s s použitím pre Teba vhodných surovín spravíš z tohto rezňa skvelú papanicu... Mrzí ma, že nemôžeš tú marinádu, neskutočnú službu spravila mäsku smotana, možno kokosové mlieko by poslúžilo ako náhrada? Netuším. Ďakujem Ti za milé slová uznania, veľmi si ma potešila ♥
svedka
Nie,nepridala som,lebo som sa inspirovala tu na vareche.Jedna varechacka to robila podobne,ale piekla ...atd :) Ale raz darmo,si sikovnica :)
eviana
@svedka , prosím Ťa vlož mi link na ten rovnaký recept, nech si to porovnám, ak je to detto to isté, tak je tento môj zbytočne pridaný, vymažem. Ďakujem.
svedka
haloo halooo @evianka :D nic take ako ze tu je taky recept som nepisala,co sa jedujes :) Napisala som,ze to jedna varechacka robila podobne-iba ze som sa JA nou inspirovala.To som myslela tak,ze to nebol moj napad...ale to je jedno.Urcite nemusis vymazavat,prepac,ze som ti nieco napisala,lebo uplne si to prekrutila a ja som to myslela v dobrom :(
eviana
@svedka , ale veď ja sa nejedujem, naozaj som chcela porovnať recepty a prípadne sa vyvarovať možnému konfliktu. Pohoda... sme si to vyjasnili, všetko ok... ďakujem :)
elysa
toto som hneď šupla do KK, kuracie prsia na nový spôsob, marinujem aj ja, ale v kyslej smotane , vajíčku a koreninách, potom opekám obalené v strúhanke, strúhanku z čerstvých rožkov som videla raz na predvádzacom večeri, vyskúšam takto, len ten citrón asi vynechám...ale hotový by som ochutnala aj z citrónom :)
cesminaz
@eviana Super mäsko si pripravila ;-) ..deti by ho hned zbastili s tou ryzou :-)) Priznam sa,ze marinovane som este nerobila,ale musim uz vyskusat..navnadila si ma ;-P Prekvapila ma ta struhanka.. z cerstvych rozkov?-take som este nepocula :-O Ukladam do kk a istotne vyskusam,lebo prsia robim dost casto,takze sa ich snazim obmienat.Nabuduce budu tie tvoje ;-D
eviana
@izabella929 , ďakujem za Tvoje milé slová... u nás tiež nie sú vysmážané rezne často, ale mali sme návštevu a kamarátkin syn miluje rezne, tak som ich spravila, ale keď tak potom netradične :)
@elysienka , teším sa, že si si aj Ty u mňa nejakú inšpiráciu našla, stojí to za vyskúšanie, verím, že z nich budete nadšení ako sme boli my všetci. Citróna sa neboj, do marinády daj, do strúhanky už nemusíš... aj ten spravil mäsku službu. Budem sa tešiť na Vaše dojmy. Ďakujem za dôveru a milé slová :)
@cesminkaz , spravil mi veľkú radosť Tvoj komentár, ďakujem Ti zaň. Budem veľmi rada ak tieto rezne vyskúšaš a keď Vám bude chutiť bude mi to zadosťučinením za Tvoje skvelé recepty, ktoré boli zasa pre nás pochúťkami :) Veru strúhanka z čerstvých rožkov je oveľa chutnejšia ako zo suchých. Mám pocit, že aj viedenské rezne by sa v takej mali obalovať. Takáto strúhanka nenasiakne toľko oleja ako tá zo suchých rožkov. A spraví fakt super chrumkavý obal. Opáč moja... a potom mi prosím daj vedieť Vaše dojmy z tohto jedla. Budem v očakávaní :)
frezia68
@eviana :neboj,smotana kokosová,syr ovčí Pecorino, maslo pražené,strúhanka z bezlepkového chleba ( a ten sa mi nedarí urobiť pekný,vysoký ) a vieš,aký vysoký level nadobudne chlieb v podobe strúhanky,ak bude obaľovať takú dobrotu? Aj s tou hrubou strúhankou si to dobre vymyslela,lebo rezne sú viac chrumkavé,nie?Myslím,že v Japonsku vyrábajú práve "hrubú" strúhanku,zabudla som názov ( ach tá róza-skleróza),ale pridal @2010 názov,aj ukážku a jeho diskusie často obohatili mnohé recepty. Len neviem,pri ktorom recepte to spomenul,ale veď ja na to prídem :-)))
luss44
@evianka milá, tieto rezníky sú fajn šťavnaté, podobné robievam, ale marinujem len v jogurte s cesnakom a soľou. Tvoja marináda je vylepšená, odskúšame. Opekané zemiačky, určené pre manžela, neostalo z nich? Tie ja môžem. Rezeň že mu nechám :)
havino
nááále, no @evi , nie je rezeň, ako rezeň a dobrý rezeň aj do ruky bez ničoho, aj ked už len 2 x do roka ich pečiem, v pochúťkovej marinujem, nie vždy, ako @elyska píše, presne tak isto, @marcel nech sa pŕs nebojí, :-) (počkaj ma vezme za slovo), v smotane nikdy suché neostanú, nikdy, no ale totok TU! je iný level, o tej strúhanke som už začula, ale ani predstavy nemám ako chutí, vidím to tak, že v nedeľu sú u nás rezne a ked čestným pionierskym píšeš, že nenasajú toľko tuku, o to menej výčitiek :-) aj teraz by som si dala, hoc si silno nahováram, že nie, nechcem, pravda je iná, dala by som si
eviana
@frezia68 , super, že si napísala tento komentár, sa môže hodiť niekomu, kto tiež nemôže lepok a laktózu a hľadá náhrady... Ďakujem Ti za Tvoje slová. Budem veľmi rada ak rezníky vyskúšaš a budú Ti chutiť :)
@luss44 , poznám aj jogurtovú marinádu, tiež som párkrát robila... ale vieš ako to je so mnou a kyslou smotanou - všade by som ju zakomponovala... tak mi napadla takáto marináda a vyšlo to nad moje očakávania. Ďakujem za Tvoje milé slová... ohlás sa hocikedy, zemiaky Ti rada spravím, ani môjmu chlapovi nemusíš z taniera poťahovať a za rezeň meniť :)))
@mesiar50 , Lacko priateľu, ďakujem, si milý :)
@sara8 , vďaka za informáciu :)
@havino , čestné pionierske :))) opáč moja a neobanuješ. Budem sa tešiť na Tvoje dojmy a pojmy :) Viem, že Ty nevravíš do vetra, Ty žena činu si :)
@methi , vďaka :)
brambora
prave sme to s muzom zmamlali. :D maso bolo tak makke, ze pri obracani sa mi normalne rozpadavalo ale ustala som to. :D syr som pouzila udeny ostiepok, iny doma nebol. klasicke rezne nemusim, tieto budem robit castejsie, aj ked vyprazane mi nerobi dobre. chvalim, super napad.
1x mbrty
eviana
@margaretka28 , už som bola upozornená na Zuzankine skvelé rezne na sicílsky spôsob a veru sa mi popačujú, chystám sa na ne. Ďakujem Ti za milý komentár :)
@bramborka , Andrejka si mi radosť spravila Tvojim komentárom, veľmi sa teším, že Vám chutilo. Ten údený oštiepok tomu musel spraviť fajnú chuť (z jarmoku zázrivský tipujem :)), dobre si to vymyslela. Ak ich dáš na papier na pečenie do rúry, s ventilátorom za cca 10 min, otočiť na druhú stranu a detto 10 min tiež budú skvelé - vyskúšaj, netreba vysmážať :) Ďakujem za odvahu vyskúšať aj za podelenie sa so svojimi dojmami z nich ♥
1x mbrty
alex37
tak zase ďaľšia vychytávka :-) dobrý rezeň raz za čas nezaškodí, už som kúpila aj kokosový olej takže...ukladám a chválim aj ja super nápad :-)
eviana
@alex37 , cicuša, na kokosovom oleji som ešte rezne nesmažila, ale šak opáč :))) Ďakujem za slová uznania a smiech... Ty vieš :)))
beatacsontosova
@eviana teda to je šmakota, rezne v rúre (ako si poradila bramborke) som ešte neskúsila, no určite na to príde, dlho som rezne nerobila (vyprážané nejako nie je kamarát s mojím bruškom kvôli oleju) a veru dala by som si, určite vyskúšam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia