Šťavnaté kuracie prsia

Autor receptu: brambora

Veľmi rýchla príprava a šup potom do rúry.

15 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Postup

  1. Neudávala som gramáže lebo všetko zaleží od počtu hladošov a teda kuracích pŕs. Ja som toto robila z troch celých kuracích pŕs.
  2. Ako prvé si nakrájame jednu veľkú cibuľu na kolieska a tri cesnaky na drobno. Pridáme k tomu trochu horčice a kečupu a premiešame.
  3. Kuracie prsko si trochu pootvoríme (ako keby ste robili kapsičku), aby nebolo hrubé. Osolíme ho, pokoreníme a pridáme trochu grilovacieho korenia. Poukladáme naň tri plátky slaninky a zmes cibule s cesnakom. Preložíme napolovicu a takto pripravené mäsko dáme do zapekacej misy, kde na dno misky dáme ešte tri plátky masla. Ja som použila formu na chlebík.
  4. Zalejeme to smotanou na šľahanie, ja som použila 200ml a poriadne posypeme nastrúhaným tvrdým syrom. Dáme piecť do rúry na 200 C asi tak 50 minút.
  5. Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi. Dobrú chuť.