Šťavnatá ryža Belava
Autor receptu: nonna
Ryža v bielom "rúchu", šťavnatá vďaka jogurtu, trošku so zvýraznenou chuťou od slaninky. Kto chce úplne diétne jedlo, môže ju samozrejme vynechať a nahradiť maslom alebo rastlinným olejom. Občas však mierne zhrešiť sa dá.....a treba aj nasýtené tuky.
2 porcie |
8 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu uvaríme v osolenej vode. Slaninu pokrájame na kocky a vyškvaríme. /Alebo rozohrejeme maslo, olej./
- Asi minútku na nej podusíme na tenké pásiky nakrájanú kapustu, pridáme cesnakový prášok a na menšie ružičky rozobraný karfiol, hlúbik na drobno nakrájaný.
- Zalejeme predhriatou vodou tak, aby zelenina bola práve zaliata, osolíme opatrne, okoreníme bielym korením a tymiánom a varíme 7 minút.
- Potom vmiešame do zeleniny jogurt a nasekanú pažítku a necháme chvíľku prejsť varom.
- Touto jogurtovou zeleninou zalejeme ryžu.