Šťavnatá ryža Belava

Autor receptu: nonna

Ryža v bielom "rúchu", šťavnatá vďaka jogurtu, trošku so zvýraznenou chuťou od slaninky. Kto chce úplne diétne jedlo, môže ju samozrejme vynechať a nahradiť maslom alebo rastlinným olejom. Občas však mierne zhrešiť sa dá.....a treba aj nasýtené tuky.

2
porcie
8 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu uvaríme v osolenej vode. Slaninu pokrájame na kocky a vyškvaríme. /Alebo rozohrejeme maslo, olej./
  2. Asi minútku na nej podusíme na tenké pásiky nakrájanú kapustu, pridáme cesnakový prášok a na menšie ružičky rozobraný karfiol, hlúbik na drobno nakrájaný.
  3. Zalejeme predhriatou vodou tak, aby zelenina bola práve zaliata, osolíme opatrne, okoreníme bielym korením a tymiánom a varíme 7 minút.
  4. Potom vmiešame do zeleniny jogurt a nasekanú pažítku a necháme chvíľku prejsť varom.
  5. Touto jogurtovou zeleninou zalejeme ryžu.