Štrúdľu som si opísala z báječnej ženy a nedalo mi ju vyskúšať, už podľa postupu uvidíte prečo, je chutná , u nás obľúbená :) Zobraziť celý popisŠtrúdľu som si opísala z báječnej ženy a nedalo mi ju vyskúšať, už podľa postupu uvidíte prečo, je chutná , u nás obľúbená :) pre niektorých varecháčov sypaný tvarožník ;-) a pre niektorých zmenené na Šťavnatá poézia :)))
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 300 g |
|
| 1 ks |
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 1/2 sáčka |
|
| 50 g |
|
| 400 g |
|
| Okrem toho: | |
| 4 ks surové |
|
| 1 ks |
|
| 100 g (tuk) roztopené |
|
| 500 ml |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky ingrediencie. Potrebné odvážime.
-
2
Múku, cukor práškový a kypriaci prášok spolu zmiešame a rozdelíme na polovicu.Zmiešame tvaroh, hrozienka a cukor. Vajcia rozmiešame s vanilkovým cukrom, roztopeným maslom a mliekom.
-
3
Prvú polovicu zmesi /múka, cukor a kyp. prášok/ rovnomerne vysypeme na namastený plech.
-
4
Zmes z tvarohu, hrozienok a cukru opatrne po kávových alebo odvážnejší po polievkových lyžičkách a rovnomerne nanesieme na prvú polovicu zmesi.:)))
-
5
Zalejeme rovnomerne kyslou smotanou.
-
6
Druhú polovicu zmesi /múka, práš.cukor a kyp. prášok/ rovnomerne vysypeme na vrstvu kyslej smotany.
-
7
a nakoniec opatrne zalejeme /vajcia rozmiešame s vanilkovým cukrom, roztopeným maslom a mliekom/. Pomaly pečieme do zlatistá pri teplote 175 stupňov C do zlatistá.
-
8
Upečenú štrúdľu necháme vychladnúť a môžeme s radosťou konzumovať :)









Štrúdla sa robí z ťahaného alebo lístkového cesta.(Plnka sa zavine do cesta a tak sa pečie). Šikovné kuchárky si tu vymyšľajú názvy svojich kreácii, tak ako sa to im hodí. Ani nie s tým mám problém,ale s tým, že určitým druhom jedál alebo pečív každý podľa svojej vlastnej fantázie alebo chuti môže pozmeniť zloženie, ale malo by sa to aspoň podobať na ten originál. (Myslím tu štrúlu).