Šťavnatá poézia
Autor receptu: bejgi
Štrúdľu som si opísala z báječnej ženy a nedalo mi ju vyskúšať, už podľa postupu uvidíte prečo, je chutná , u nás obľúbená :) pre niektorých varecháčov sypaný tvarožník ;-) a pre niektorých zmenené na Šťavnatá poézia :)))
15 porcií |
60 minút príprava |
35-45 minút na 175 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky ingrediencie. Potrebné odvážime.
- Múku, cukor práškový a kypriaci prášok spolu zmiešame a rozdelíme na polovicu.Zmiešame tvaroh, hrozienka a cukor. Vajcia rozmiešame s vanilkovým cukrom, roztopeným maslom a mliekom.
- Prvú polovicu zmesi /múka, cukor a kyp. prášok/ rovnomerne vysypeme na namastený plech.
- Zmes z tvarohu, hrozienok a cukru opatrne po kávových alebo odvážnejší po polievkových lyžičkách a rovnomerne nanesieme na prvú polovicu zmesi.:)))
- Zalejeme rovnomerne kyslou smotanou.
- Druhú polovicu zmesi /múka, práš.cukor a kyp. prášok/ rovnomerne vysypeme na vrstvu kyslej smotany.
- a nakoniec opatrne zalejeme /vajcia rozmiešame s vanilkovým cukrom, roztopeným maslom a mliekom/. Pomaly pečieme do zlatistá pri teplote 175 stupňov C do zlatistá.
- Upečenú štrúdľu necháme vychladnúť a môžeme s radosťou konzumovať :)