Šťavnatá poézia

Autor receptu: bejgi

Štrúdľu som si opísala z báječnej ženy a nedalo mi ju vyskúšať, už podľa postupu uvidíte prečo, je chutná , u nás obľúbená :) pre niektorých varecháčov sypaný tvarožník ;-) a pre niektorých zmenené na Šťavnatá poézia :)))

15
porcií
60 minút
príprava
35-45 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky ingrediencie. Potrebné odvážime.
  2. Múku, cukor práškový a kypriaci prášok spolu zmiešame a rozdelíme na polovicu.Zmiešame tvaroh, hrozienka a cukor. Vajcia rozmiešame s vanilkovým cukrom, roztopeným maslom a mliekom.
  3. Prvú polovicu zmesi /múka, cukor a kyp. prášok/ rovnomerne vysypeme na namastený plech.
  4. Zmes z tvarohu, hrozienok a cukru opatrne po kávových alebo odvážnejší po polievkových lyžičkách a rovnomerne nanesieme na prvú polovicu zmesi.:)))
  5. Zalejeme rovnomerne kyslou smotanou.
  6. Druhú polovicu zmesi /múka, práš.cukor a kyp. prášok/ rovnomerne vysypeme na vrstvu kyslej smotany.
  7. a nakoniec opatrne zalejeme /vajcia rozmiešame s vanilkovým cukrom, roztopeným maslom a mliekom/. Pomaly pečieme do zlatistá pri teplote 175 stupňov C do zlatistá.
  8. Upečenú štrúdľu necháme vychladnúť a môžeme s radosťou konzumovať :)