Staroviedenské rezy
mesačník Varecha, 22. januára 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
1/2 ČL |
|
40 g |
|
1 bal. |
|
150 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Na dokončenie: | |
1 ks (na potretie) |
|
nasekané |
|
(alebo ríbezľový) |
|
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku s práškom do pečiva a práškovým cukrom, pridáme vanilkový cukor, soľ, nakrájané maslo a žĺtok. Rýchlo vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.
- 2
Z cesta na pomúčenej doske vyvaľkáme dva rovnaké, asi 4 mm hrubé pláty v tvare obdĺžnika a zarovnáme ich nožom. Odkrojené zvyšky cesta vyvaľkáme 3 tenké pásy, potrieme ich vyšľahaným vajcom, posypeme nasekanými mandľami a umiestnime na kraje a stred jedného plátu.
- 3
Oba pláty cesta prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút dozlatista.
- 4
Vychladnuté pláty po upečení spojíme hrubšou vrstvou džemu a medzery medzi mandľovými pruhmi vyplníme horúcim džemom. Necháme v chlade stuhnúť a odležať. Pred podávaním pokrájame na rezy.
Tiež mandľové rezy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu