Mandľové rezy
Mandľové rezy

Staroviedenské rezy

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 22. januára 2023
Staroviedenské rezy
Foto: Kulinární studio MAFRA
16 ks
porcií
45 (+ odležanie) minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
1/2 ČL
40 g
1 bal.
150 g
1 ks
 štipka
Na dokončenie:
1 ks (na potretie)
 nasekané
 (alebo ríbezľový)




Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme múku s práškom do pečiva a práškovým cukrom, pridáme vanilkový cukor, soľ, nakrájané maslo a žĺtok. Rýchlo vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.

  2. 2

    Z cesta na pomúčenej doske vyvaľkáme dva rovnaké, asi 4 mm hrubé pláty v tvare obdĺžnika a zarovnáme ich nožom. Odkrojené zvyšky cesta vyvaľkáme 3 tenké pásy, potrieme ich vyšľahaným vajcom, posypeme nasekanými mandľami a umiestnime na kraje a stred jedného plátu.

  3. 3

    Oba pláty cesta prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút dozlatista.

  4. 4

    Vychladnuté pláty po upečení spojíme hrubšou vrstvou džemu a medzery medzi mandľovými pruhmi vyplníme horúcim džemom. Necháme v chlade stuhnúť a odležať. Pred podávaním pokrájame na rezy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia