Staroviedenské rezy
mesačník Varecha, 22. januára 2023

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 1/2 ČL |
|
| 40 g |
|
| 1 bal. |
|
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| Na dokončenie: | |
| 1 ks (na potretie) |
|
| nasekané |
|
| (alebo ríbezľový) |
|
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku s práškom do pečiva a práškovým cukrom, pridáme vanilkový cukor, soľ, nakrájané maslo a žĺtok. Rýchlo vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.
- 2
Z cesta na pomúčenej doske vyvaľkáme dva rovnaké, asi 4 mm hrubé pláty v tvare obdĺžnika a zarovnáme ich nožom. Odkrojené zvyšky cesta vyvaľkáme 3 tenké pásy, potrieme ich vyšľahaným vajcom, posypeme nasekanými mandľami a umiestnime na kraje a stred jedného plátu.
- 3
Oba pláty cesta prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút dozlatista.
- 4
Vychladnuté pláty po upečení spojíme hrubšou vrstvou džemu a medzery medzi mandľovými pruhmi vyplníme horúcim džemom. Necháme v chlade stuhnúť a odležať. Pred podávaním pokrájame na rezy.
Tiež mandľové rezy:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu